Hledáte VŠ? Vyberte si takovou, která vás připraví na kariéru budoucnosti

Komerční sdělení

foto: shutterstock.com, ilustrační fotografie

Hledáte studium, kterým navážete na střední školu nebo chcete v době pandemie posunout svou kariéru pomocí vysokoškolského vzdělání? Hledáte možnost, jak si říct o zvýšení platu nebo plánujete úplně změnit kariérní zaměření?

Ať už je váš důvod pro další studium, děláte dobře. Právě teď je totiž nejlepší čas s vysokoškolským studiem začít. Předtím, než se do studia pustíte, si však budete muset odpovědět na pár otázek.

Prezenční či kombinované studium?

Prezenční studium je vhodné pro studenty po střední škole, kteří chtějí na studium plynule navázat. Kombinovaná forma studia je ideální pro lidi, kteří chtějí při studiu pracovat na plný úvazek nebo musí školu skloubit s péčí o rodinu.

Během kombinovaného studia musí být studenti ve škole přítomní každý semestr během pěti víkendových bloků. Výhodou kombinovaného studia je v určitých případech možnost spojení povinné praxe i bakalářské práce se zaměstnáním, které student během studií vykonává.

Kombinované studium je ve většině případů možné ukončit během tří let (šesti semestrů), stejně jako studium prezenční.

Na volbě správného oboru záleží

Možná ještě o kousek důležitější, než forma studia je odpověď na otázku – jaký obor si zvolíte? Pokud chcete posunout svou kariéru v konkrétním oboru, odpověď příliš dlouho hledat nebudete, stejně tak pokud vás pohání vášeň a už dávno máte jasno, čemu chcete svůj život zasvětit.

V opačném případě doporučujeme vybírat obor podle jeho potenciálu do budoucnosti.

Obor cestovního ruchu vás připraví na cestovní horečku po všech stránkách

Kariéra v cestovním ruchu teď možná nevypadá zrovna lákavě. Hlad po cestování však roste čím dál tím více a hned jak to bude možné, očekává se v tomto oboru prudký rozvoj. Obor cestovního ruchu je jedním, který nikdy nezanikne.

Obor cestovního ruchu na VŠO vás důkladně připraví na práci v tomto oboru, a to jak po teoretické, tak i po praktické stránce. Po vystudování cestovního ruchu najdete uplatnění jak v cestovních kancelářích, tak i na manažerských pozicích větších podniků.

Studium vás připraví nejen na řízení společnosti v oborech jako jsou základy podnikové ekonomiky či management hostelu a restaurace. Získáte také dovednosti pro podnikání v cestovním ruchu, včetně nastavení cenové strategie a vzdělání v oblasti marketingu.

VŠO vás připraví na budoucnost

Ne každá vysoká škola v Praze vás připraví na budoucnost. VŠO se soustředí nejen na obory, které jsou žádané v současnosti, ale zaměřuje se i na budoucnost. Kromě cestovního ruchu si tak můžete vybírat i s dalších oborů, s nimiž se v následujících letech na trhu práce rozhodně neztratíte.

VŠO nabízí tyto studijní programy:

  • Bezpilotní systémy – drony v rámci programu Provoz a řízení letecké dopravy
  • Provoz a řízení letecké dopravy
  • Letový provoz
  • Digitální ekonomika a společnost
  • Řízení lidských zdrojů

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí