Kryptoměny. Jak je co nejbezpečněji uložit?

Komerční sdělení

foto: PR

Kryptoměny jsou stále populárnější a počet jejich majitelů každým dnemroste. S výhledem na možnýpříchod finanční krize je mnozí vnímají jako zajímavou alternativu ke tradičním penězům a formám investování.

Ikdyž počet vlastníků kryptoměn stoupá, jen malá část z nich ví, jak si kryptoměny uložit bezpečně. Právě bezpečná úschova je však základem úspěšného investování do kryptoměn.

Kryptoměny se dají uložit několika způsoby:

  • Papírové peněženky
  • Webové peněženky
  • Mobilní peněženky
  • Hardvérové peněženky
  • Investiční institucionální úschova

Papírové peněženky existují nejdéle a používaly se primárně v minulosti. Jsou velmi bezpečné, ale na každodenní operativu nepraktické.

Mobilní a hardvérové peněženky jsou stále populární volbou, mají však svá úskalí. Pokud majitelpřijde o tzv. privátní klíč, navždy ztrácí přístup ke svým kryptoměnám. Taková držba kryptoměn držba kryptoměn zárověn výrazně komplikuje i případné dědické řízení. Pokud majitel kryptoměn nezabezpečí, aby jeho rodina či pozůstalí měli k peněžence přístup, je prakticky nemožné se do ní dostat.

Odhaduje se, že uživatelé ztratili tímto způsobem už přibližně 3 miliony bitcoinů z celkového množství 21 milionů bitcoinů, které budou do oběhu vypuštěny. Tato částka se při současné ceně bitcoinu rovná téměř 35 miliardám eur,“ David Stancel, CTO Fumbi.

Mnoho lidí proto nechává své kryptoměny na burzách, ty jsou však častým terčem hackerských útoků. Tímto způsobem se hackerům podařilo ukrást kryptoměny v hodnotě stovek milionů eur.

Naštěstí se v poslední době na trhu objevují i nové společnosti a služby, které lidem umožňují kryptoměny uchovávat bezpečně. Jednou z nich je Ledger. Tato společnost vyvinula sofistikovaný a bezpečný systém ukládání kryptoměn pro instituce. Tento způsob úschovy teď využívá i slovenská společnost Fumbi.

Fumbi Úschova, nejbezpečnější ukládání kryptoměn v Česku

Slovenská firma Fumbi se rozhodla problém s ukládáním kryptoměn řešit novou službou, kterou uvádí na slovenský a český trh – Fumbi Úschova. Fumbi se dostalo do povědomí lidí na základě jejich pilotního produktu, Fumbi Indexu, díky kterému mohou lidé investovat do portfolia kryptoměn pomocí jediné transakce.

Fumbi Impl
Foto: Fumbi Impl
foto: PR

Služba Fumbi Úschova je pro klienty, kteří preferují pasivně držet kryptoměny a chtějí je držet skutečně bezpečně. Technologie Ledger Vault, kterou Fumbi využívá, poskytuje end-to-end hardvérové zabezpečení klíčů a umožňuje nastavovat komplexní autorizační toky. Možnosti pro heckery jsou v maximální míře omezené, v současnosti dokonce neexistuje ani teoretická znalost možného vektoru útoku. Díky tomu bylo možné do technologie zabudovat i funkci navíc, kterou je pojištění proti hackerskému útoku až do sumy 150 mil. USD.

Společnost Fumbi je se svými více než 20,000 uživateli lídrem na slovenském i českém trhu. Teď můžete prostřednictvím Fumbi investovat ještě bezpečněji.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí