Životní pojištění nepomůže jen v případě smrti. Víte, jak na životku vydělat?

Komerční sdělení

foto: Pixabay, ilustrační fotografie

K životnímu pojištění každý přistupuje jinak. Někdo na něj nedá dopustit, jiný ho považuje jen za produkt, který tahá z lidí peníze. Jak Češi přistupují k životku a jak vybrat to správné pojištění?

Hlavním důvodem, proč si lidé sjednávají životní pojištění, je finanční jistota v případě nemoci či úrazu. Čechům není lhostejné, co bude s jejich rodinou, pakliže dojde k náhlému výpadku příjmů.

Najdou se ale i tací, kteří se pojistce upíší kvůli vázanosti na jiný finanční produkt, někteří pak v životku vidí investici do budoucna a dobré zajištění na stáří. Pakliže se ale rozhodnete pro životní pojištění až ve vyšším věku a při zhoršeném zdravotního stavu, můžete na výhodnou pojistku zapomenout, tyto faktory totiž její cenu výrazně navyšují.

Každý očekává od životního pojištění něco jiného

Jestliže uvažujete o životním pojištění, není radno na nic vyčkávat, a to především tehdy, když jsou na vašich příjmech závislí vaši blízcí. Hlavním účelem pojištění totiž je finančně zajistit rodinu v případě smrti pojištěného. Jenže ne vždy tomu tak je. Jak už bylo zmíněno, důvod, proč si uzavřít smlouvu, může mít každý jiný. I proto pojišťovny nabízí nejrůznější typy pojištění.

Například FLEXI životní pojištění od Kooperativy poskytuje vhodnou pojistku:

- pro zajištění rodiny,

- pro klidné splácení hypotéky,

- pro děti.

Kromě toho je také možné vybírat:

- z rizikového životního pojištění,

- z kapitálového životního pojištění,

- z investičního životního pojištění.

Jak vybrat životní pojištění?

Při výběru vhodného životního pojištění hledejte férovou cenu bez zbytečných poplatků a srozumitelné podmínky. Vždy chtějte i něco navíc. Třeba Allianz život garantuje nejen nejvyšší plnění pro závažné úrazy aokamžitou výplatu plnění při úrazu, ale také pojištění k úvěru a pojištění PRO boj s rakovinou.

Ještě předtím než se ale pustíte do výběru a porovnávání, je vhodné vědět, jakou pojistku vůbec vlastně hledáte?

Rádi byste, aby se rodina nedostala do finančních problémů v případě vaší smrti?

Vsaďte na rizikové životko, kdyby vám jen základ nestačil, můžete si sjednat i doplňková rizika v podobě úrazu, trvalých následků nebo invalidity. Pokud některá z rizik v průběhu života nastanou, bude plnění vyplaceno.

Kromě smrti si chcete pojistit i slušné dožití?

Tou správnou volbou pro vás bude kapitálové životní pojištění, jehož součástí je spořicí složka. Co to znamená? Na konci pojištění vám bude vyplacena předem domluvená částka. V případě vaší smrti pak pojistka samozřejmě finančně zabezpečí rodinu.

Chcete, aby vám životní pojištění vydělávalo?

Sjednejte si investiční životko a získejte možnost investovat do podílových fondů. Výběr fondu i investiční strategie bude na vás, pakliže se tak nechcete pouštět do rizik, můžete zvolit konzervativnější přístup.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí