Vrcholový manager už jen s MBA

Komerční sdělení

foto: Pixabay, ilustrační fotografie

Zvyšováním kvalifikace, případně prohloubením stávajících pracovních zkušeností, a tím i získáním možnosti kariérního posunu lze dosáhnout prostřednictvím studia. Nemusíte však trávit noci nahlížením do skript za účelem dosažení akademického titulu. Jednou z dalších možností je forma celoživotního vzdělávání, na jehož konci vás čeká neakademický titul MBA.

Masters of Business Administration

Co je MBA? Celým názvem Masters of Business Administration znamená označení pro profesní titul, jejž získáte po absolvování studijního programu. Ten však není brán jako forma vysokoškolského vzdělání. Tento fakt nijak nesnižuje důležitost nabytých vědomostí a prestiž titulu, který se v tomto případě píše vždy za jménem. Nespornou výhodou MBA vzdělání je jeho délka. Studium trvá kolem jednoho roku, což je dobrá zpráva pro každého budoucího vrcholového managera.

Komu je MBA vzdělání především určeno?

Vzdělání MBA je zaměřeno hlavně na lidi, kteří se pohybují v oblasti středního a vrcholového managementu, případně na osoby pracující ve státní sféře. I podnikatelé, majitelé firem či třeba vedoucí lékaři studiem MBA jen získají. Zkrátka všichni ti, již potřebují, chtějí vystoupat výš na profesním žebříčku, nebo ti, kteří už vedoucí funkci vykonávají a mají zájem o prohloubení a získání nových znalostí. Naznačuje vám šéf, že se zdáte být vhodným kandidátem na povýšení? Podpořte jeho rozhodnutí doplňujícím vzděláním MBA.

Nemůže studovat každý

Jestliže si myslíte, že nastoupíte do firmy a vzápětí se přihlásíte ke studiu MBA, pak jste na omylu. V přijímacím řízení totiž prokazujete nejen výši dosaženého vzdělání, které musí být, jak jinak, minimálně středoškolské, ale i roky získané praxe v oboru. Už tato skutečnost dokazuje fakt, že forma vzdělání je skutečně určena osobám, které dokážou náležitě využít získané vědomosti. Pokud plánujete zářivou budoucnost ve světě managementu a vaše práce je zároveň vaše hobby, pak je studium MBA pro vás ideální volbou.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí