Jaká jsou hlavní úskalí hotovostních půjček?

Komerční sdělení

foto: Dům financí

Každý, kdo přemýšlí nad hotovostní půjčkou, by se kromě nesporných výhod peněz na ruku měl zajímat také o několik obtíží a možných rizik. Pročtěte si důležité informace, mějte přehled a získejte výhodnou půjčku, která vás ničím nepřekvapí.

Peníze až k vám domů

Představa, že kvůli půjčce peněz nemusíte mít bankovní účet a nemusíte ani nikam na pobočku, je zcela jistě příjemná. V případě hotovostní půjčky až do domu se přesně takový scénář stává realitou. Jako zájemce skutečně nemusíte nikam chodit a nic složitě zařizovat. Podáte si žádost o půjčku přes internet a v domluvený termín vás navštíví obchodní zástupce. Ten s vámi probere veškeré detaily a předá vám hotovost.

Dostanete peníze na ruku a zcela se vyhnete bankám, což je výhodné především pro ty, kteří z libovolného důvodu účet v bance nechtějí. Stejně tak doručení hotovosti až domů potěší žadatele se zdravotními komplikacemi či omezenými možnosti dopravy. Doručení je pohodlné, nicméně musíte počítat s tím, že poplatky za tuto službu mohou být vzhledem k požadované částce dost vysoké. Co to pro vás v praxi znamená?

Podmínky prozkoumejte důkladně

Hotovostní půjčky patří mezi nebankovní půjčky. Poskytovatelem tohoto typu úvěru není klasická banka, ale firma s licencí České národní banky. Výhodou jsou zpravidla mírnější podmínky schvalovacího řízení a méně administrativy, mezi nevýhody se naopak řadí poplatky a vyšší RPSN. Než se pro půjčku rozhodnete, seznamte se důkladně s podmínkami a sazebníkem poplatků.

V každém případě se vyplatí vsadit na prověřenou firmu s dobrým hodnocením. Mezi populární volby žadatelů patří SMART půjčka. Tato půjčka v hotovosti doručená až do domácnosti se může pochlubit transparentními podmínkami a rychlou výplatou. Peníze získáte ihned po podpisu smlouvy, přičemž získat můžete částku ve výši až 70 000 Kč. Půjčku lze doporučit nejen lidem se stálým příjmem ze zaměstnání, ale také důchodcům a ženám na mateřské. Hlavní je vědět, že splátky dokážete bez komplikací splácet. Získané peníze máte možnost využít na cokoliv. Účel uvádět nemusíte.

Menší částky vyžadují obezřetnost

Za pohodlí v podobě doručení peněz k vám domů se bohužel platí. Nebankovní půjčky nelze považovat za riziko, pokud budete věnovat pozornost podmínkám, firmám s dobrým hodnocením a poplatkům. Obezřetnost je na místě především u menších částek. Už jen taková půjčka 10 000 Kč se dokáže kvůli hotovostnímu výběru znatelně prodražit. Ve výsledku je tak pouze na vás, zdali jsou pro vás výhody hotovosti tak zásadní, nebo přeci jen dáte přednost převodu na účet. Ve všech případech však platí, že byste neměli nic uspěchat. Porovnejte dostupné nabídky a až pak se rozhodněte. Samotné vyřízení bývá otázkou chvilky.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí