Uvažujete nad půjčkou? Pak si vše porovnejte online a najděte si tu nejvýhodnější

Komerční sdělení

foto: Dům financí

Půjčku lze v dnešní době získat až překvapivě rychle, ale to rozhodně neznamená, že byste její výběr měli uspěchat. Naopak se vám vyplatí porovnat nabídky jednotlivých poskytovatelů a zjistit, jaká z nich bude vyhovovat vašim požadavkům.

Půjčka pod kontrolou

Stačí jedna nečekaná událost a našponovaný rozpočet se otřásá v základech. To potvrdí každý, komu se někdy například rozbilo auto, nebo ho zaskočil vysoký nedoplatek za spotřebovanou elektřinu. Půjčit si peníze v případě finančních komplikací rozhodně není ostuda. Důležité je pouze předem vědět, že zbytečně neriskujete a vaše dluhy dokážete včas splatit.

K tomu, abyste měli úvěr pod kontrolou, jsou důležité transparentní podmínky poskytovatele a dostatek informací, kterými se vybavíte. Zároveň počítejte s tím, že nabídky půjček se od sebe výrazně liší. Rozhodnout se hned pro tu první, která vám skočí do cesty, není dvakrát dobrý nápad. Na hledání a výběr si vyhraďte čas. Pokud víte, že s penězi nevyjdete, nenechávejte nic na poslední chvíli. Přeci jen je lepší rozhodovat se v klidu a ne pod tlakem. A na co se určitě zaměřit?

Vše si předem spočítejte

Již při samotném uvažování nad půjčkou byste měli mít jasnou představu o tom, kolik si chcete půjčit a jak velké si můžete dovolit splátky. Nejvýhodnější řešení vám pomůže najít úvěrová kalkulačka porovnávající dlouhý zástup bankovních i nebankovních půjček. Na jednom místě získáte dokonalý přehled o úroku, RPSN, splatnosti a možné výši půjčky. K dispozici máte také podrobnější informace včetně přehledu hlavních výhod a poplatků. Máte tak jedinečnou možnost rozhodnout se na základě aktuálních a přesných údajů.

Kde si půjčit?

Vaše první kroky by měly směřovat do některé z bank na českém trhu. Čekají na vás výhodnější podmínky, širší možnosti nastavení úvěru vašim možnostem a vysoká kvalita doprovodných služeb. Nevýhodou je o něco náročnější administrativa. Na druhou stranu taková Air Bank půjčka lze vyřešit online a úroková sazba začíná již na 4,9 %. Při řádném splácení počítejte s bonusy. Za vedení a předčasné splacení nebudete platit žádné poplatky. Peníze můžete využit na cokoliv.

Že vám banka z nějakého důvodu půjčku neschválila? Nevěšte hlavu, stále není nic ztraceno. Můžete se obrátit na nebankovní společnost, nicméně buďte obezřetní. Vybírejte mezi ověřenými subjekty s dostatečným množstvím referencí. Mezi takové se řadí například Home Credit. Peníze u této společnosti dostanete do druhého dne od uzavření smlouvy. Kladem je, že neplatíte za sjednání, vedení ani předčasné splacení půjčky.

Dojděte si pro ideální půjčku

Vyzbrojeni výše zmíněnými informacemi pro vás nebude problém najít perfektní půjčku, která vám dobře a spolehlivě poslouží. Srovnání nabídek máte během chvilky hotové a pak už je jen na vás, jaký poskytovatel vás dokáže zaujmout.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí