Online půjčky nabízí řada bank i nebankovních společností. Jak online o úvěr zažádat?

Komerční sdělení

foto: Dům financí

Sjednat si půjčku online je snadné a rychlé, přesto mnozí o úvěru přes internet nechtějí ani slyšet. Bojí se, že se upíší „ke sto letům žaláře.“ Poskytovatelé, kteří online půjčky nabízí, ale nejsou žádní zlí bachaři, proto není důvod k obavám. Víte, kde a jak sjednáte úvěr po internetu?

Online úvěry jsou doménou nebankovních společností, avšak najdete je v portfoliu i řady bankovních domů. Vybrat proto tu pravou půjčku, kterou lze sjednat přes internet, není tak snadné. Pomoci vám k tomu mohou online srovnávače. Ty porovnávají aktuální nabídku všech finančních institucí, díky čemuž získáte dokonalý přehled jen těch půjček, které splňují vaše požadavky.

Online si úvěr sjednáte nejen v Cofidis a v Equa bank

Uzavřít půjčku po internetu umožňuje téměř každý nebankovní poskytovatel. Vybírat tak můžete ze společností, jako jsou napříkladHomeCredit,Cofidis, Provident, Credito.cz, Zaplo.cz, TOMMY STACHI nebo ProfiCredit.

Z bank můžete online sjednat úvěr nejen u České spořitelny, Equa bank, MONETA Money Bank, Air Bank nebo Sberbank. Výhodou bank je, že vám půjčí i přes internet stovky tisíc korun.

Ač jsou banky oproti nebankovním společnostem považovány za bezpečnější poskytovatele, není nutné sjednávat online půjčku pouze u nich. Vybíráte-li si úvěr od ověřených nebankovních institucí, pak jakékoliv obavy můžete hodit stranou.

Nezávazná online žádost o půjčku vám pomůže s výběrem

To, že projevíte zájem o online půjčku a vyplníte na internetu žádost, ještě neznamená, že už jste automaticky dlužníkem. Po internetu je možné nejdříve zaslat nezávaznou žádost, kterou se neupisujete k žádnému dluhu a splácení.

Nezávazná žádost se podává prostřednictvím online formuláře, který najdete na stránkách poskytovatelů. Zapotřebí je vyplnit pouze:

- identifikační údaje,

- trvalé bydliště,

- telefonní kontakt,

- výši půjčky,

- dobu splatnosti.

Podle typu a výše půjčky budete muset uvést ještě další informace týkající se například zástavy či ručitele a příjmů a výdajů. Po odeslání žádosti vás kontaktuje poskytovatel, který vám nabídne, možnosti pro získání úvěru. Nezávazné žádosti můžete zaslat i desítkám společností, a až na základě jejich odpovědí si vybrat.

Jestliže už máte jasno a víte, která online půjčka je pro vás ta pravá, pak se nemusíte nezávaznými žádostmi vůbec zaobírat a opět prostřednictvím formuláře poskytovatele si úvěr rovnou sjednat. Ani v tomto případě se ale ihned neupisujete ke splácení. Po odeslání online žádosti vám musí být úvěr ještě schválen. V případě, že vám poskytovatel neschválí online půjčku ve vámi požadované výši kvůli nízké bonitě, nabídne vám obvykle další jiné alternativy.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí