Cestovní pojištění vám ve finále pomůže ušetřit

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Těšíte se na dovolenou? A uvědomujete si, že existují tisíce nešťastných náhod, které mohou způsobit, že budete nuceni vrátit se dřív, vyhledat lékařskou pomoc nebo že třeba vůbec neodjedete? Nechceme malovat čerta na zeď, ale dojít k tomu může a je lepší být na takové situace připraven.

Víte, co všechno se může na dovolené stát? Pojďme se podívat na seznam nejčastějších potíží:

  • Na dovolenou vůbec neodjedete a musíte ji stornovat . Zraníte se, onemocní vám dítě, přeloží vám termín zkoušky, či nedej bože zemře rodinný příslušník.
  • Zraníte se či onemocníte na dovolené . Nemusí to být nic příšerného, i zvrtnutý kotník vám dokáže zkazit dovolenkovou náladu.
  • Ztratí se vám zavazadla . Obzvlášť pokud letíte, může se to stát.
  • Způsobíte nějakou škodu nebo někoho zraníte . Omylem něco shodíte apod.
  • Zruší vám let . Zůstanete trčet na letišti, znechucení a unavení.

Cestovní pojištění vás proti tomu všemu sice neochrání, ale aspoň dokáže finančně napravit následky nebo vám poskytnout bolestné. Bez ztracených zavazadel se možná přežít dá, i když to rozhodně nebude příjemné, ale bez lékařské péče se v případě potíží opravdu neobejdete.

Právě kvůli lékařské péči si lidé na cestovní pojištění vzpomenou nejčastěji. Mnoho z nich ani neví, co všechno dalšího může zahrnovat. Tady je však důležité zdůraznit slovíčko může. Ne všechna pojištění jsou si totiž rovná. Každé dobré však všechny výše uvedené případy obsahuje.

Když pojištění, tak kvalitní

Pokud se rozhodnete pojistit, je dobré vybrat si variantu, která pokryje všechna možná rizika spojená s vaší cestou. Léčebné výlohy za ambulantní ošetření se mohou vyšplhat do desetitisíců korun. V případě vážnějších úrazů jsou náklady mnohem vyšší. Způsobená škoda na zdraví či majetku může dosáhnout až do milionu korun. Prozíravější je zaplatit raději pár stovek za pojištění a být krytí, než se zadlužit na celý život kvůli nešťastné náhodě na dovolené.

Absolutní špičkou je v tomhle ohledu ERV Evropská pojišťovna, která poskytuje záruku na léčebné výlohy až do 10 000 000 Kč. Má také nejširší pojistnou ochranu na českém trhu a pár dalších vychytávek, které jen tak někde nedostanete. V případě akutních problémů mohou zákazníci zavolat na nonstop asistenční službu v češtině nebo kontaktovat jedno z Euro-Center, která jsou rozmístěná po všech kontinentech.

ERV Evropská nabízí několik variant pojištění podle toho, kam cestujete a jak často. Vášnivým cestovatelům se určitě vyplatí celoroční cestovní pojištění pro celou rodinu, které s sebou můžete mít v aplikaci svého chytrého telefonu.

Ostatní cestovatelé ocení pojištění do zahraničí Sbaleno, které zahrnuje pět balíčků pro nejčastější typy cest (K moří, Za poznáním, Na lyže, Na maximum pro adrenalinové sporty či S batohem do pro levné cestování na vlastní pěst). Každý si vybere balíček podle svých preferencí, samozřejmě je možné připlatit si za pojištění storna zájezdu či další připojištění (zmeškání odjezdu, zpoždění zavazadel, …). Ceny začínají už od 36 Kč na den.

ERV Evropská je určitě správnou a bezpečnou volbou. Dokazuje to i velké množství různých ocenění. Již 14 let v řadě byla časopisem TTG Czech Republic oceněna za pojišťovnu s nejlepším cestovním pojištěním. Asociace českých pojišťovacích makléřů jí zase desetkrát udělila titul Pojišťovna roku.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí