Rolety nejsou rozhodně zabiják domácího rozpočtu

Komerční sdělení

foto: ilustrační fotografie

Okno bez rolet nebo žaluzií jako by nebylo. Pokud nebydlíte na samotě u lesa, musíte s nějakým typem zastínění počítat. Jak vybrat co nejlépe a nejvýhodněji? Pro jaký typ se rozhodnout?

Zastínění oken patří k často opomíjeným položkám v rozpočtu stavby nebo rekonstrukce. Přitom je to jeden ze základních prvků designu celého interiéru. K oknu totiž instinktivně pohlédnete, jakmile vstoupíte do místnosti. Proto by měl být výběr uvážený a navíc by měl zohlednit mnoho faktorů – včetně toho finančního.

Předokenní rolety z části nahradí klimatizaci

Zastínění oken můžete realizovat různými způsoby. Asi nejúčinnější způsob, jak se ubránit zvídavým pohledům a nepříjemným slunečním paprskům jsou předokenní rolety. Ty vám ale poskytnou daleko více. Díky lamelám, které jsou ve většině případů vyplněny PUR pěnou, dosáhnete i výrazné redukce hluku.

V ideálním případě by těmito roletami měla být osazena všechna okna v bytě nebo domě. Nemusíte se ale bát, že by celá instalace výrazněji zatížila váš rodinný rozpočet. Například výrobce ISOTRA nabízí i cenově výhodné předokenní rolety. Samozřejmě závisí na typu, rozměru a detailech jako například zabudovaná síť proti hmyzu nebo elektrický pohon.

Žaluzie jsou klasika

I přes všemožné názory designérů a samozvaných interiérových architektů zůstávají vertikální žaluzie nedílnou součástí našich interiérů. I přes některé nevýhody, jako je usazování prachu a ne zrovna jednoduché čištění, jsou oblíbenější než vnitřní rolety.

Jedním z důvodů jejich obliby je především relativně nízká cena. Vždyť nejlevnější variantu například u již zmiňovaného výrobce ISOTRA můžete pořídit za pár stokorun. Opět závisí na tom, jaký typ, barvu, rozměr a doplňky si vyberete. Vertikální žaluzie vám vždy poskytnou vyvážený mix ceny a užitných vlastností.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí