Třetina Čechů zvažuje plastickou operaci

Komerční sdělení

Pouhá 2 % žen a 13 % mužů je spokojeno se svým vzhledem. Ostatní trápí jeden a více nedostatků, přičemž celá třetina Čechů zvažuje možnost estetické operace! Nejčastěji lidé nejsou spokojeni se svým břichem (63 %), hýžděmi (35 %) a stehny (34 %). Čtvrtina žen pak touží po novém poprsí a po liftingu, který by jim vyhladil vrásky. Vyplývá to z online panelu značky Era, který v rámci seriálu Ze života peněz zmapoval investice do krásy.

1. Operace kvůli partnerovi

Téměř dvacet procent Čechů už má se zákroky estetické chirurgie osobní zkušenost. Nejčastějšími zákroky jsou přitom liposukce a modelace poprsí nebo nosu. Třetina Čechů v současné době zvažuje, že estetickou operaci podstoupí a 57 % z nich by si neváhalo na tento zákrok vzít půjčku. „Zajímavé je, že zatímco ženy partnerův vzhled až tak detailně neřeší, polovina mužů není s tělem své partnerky příliš spokojena,“ upozorňuje Libor Svoboda, výkonný manažer Ery a Poštovní spořitelny. Nezřídka se tak stává, že žena nejde na úpravu poprsí proto, že by chtěla, ale aby vyhověla přání svého partnera. Přesto jsou muži v kritice partnerčina těla opatrní. „Třetina z nich by ženě operaci nenavrhla z obavy, že by ji tím ranili,“ doplňuje Libor Svoboda. Průměrná cena za plastickou úpravu prsou se pohybuje kolem 50 tisíc korun.

Rada navíc: Některé estetické kliniky nabízejí chirurgické zákroky na splátky. Pokud se pro takový krok po důkladné rozvaze rozhodnete, ověřte si podmínky půjčky. Obvykle platí, že nejlepší úvěr můžete získat u své banky, která vás dobře zná a dokáže vám dát výhodnější nabídku.

2. Kadeřník pro ženy nutností

Zatímco více než polovina mužů je toho názoru, že se o sebe stará „tak akorát“, téměř 90 % žen by chtělo svému vzhledu věnovat větší pozornost. S tímto rozdílem souvisí také skutečnost, že zatímco ženy obvykle zajímá, jak jejich partner vypadá a co si obléká, muži jsou v tomto ohledu vůči svým ženám laxní. „Muži prostě vzhled tolik neřeší a volí cestu nejmenšího odporu,“ říká Libor Svoboda a dodává: „Jak průzkum ukázal, čtyřicet procent mužů raději volí krátký sestřih vlasů, aby se mohli nechat stříhat doma, než aby chodili ke kadeřníkovi.“ Proti tomu stojí 86 % žen, pro které je pravidelná návštěva kadeřníka nutností. Téměř polovina z nich ho navštěvuje nejméně jednou za dva měsíce, kdy zaplatí nejčastěji kolem 300 korun. Ve větších městech je průměrná částka, kterou žena u kadeřníka nechá, nad 500 korun. Pokud si žena barví i vlasy nebo je upraví melírem, částka se rázem vyšplhá nad tisíc korun. Průměrná cena „pánského stříhání“ se podle online panelu pohybuje kolem 200 korun.

Rada navíc: Pokud chcete za kadeřníka ušetřit, můžete navštívit tzv. učňovská kadeřnictví. Ceny jsou řádově o dvacet procent nižší. Na druhou stranu riskujete, že se učni váš účes „nepovede“.

3. Kosmetika, pedikúra, manikúra 

Přestože po návštěvě kosmetického salonu touží většina žen, osobní zkušenost s jeho návštěvou má překvapivě jen polovina z nich. A pouhá pětina z nich ho navštěvuje pravidelně. Stejně tak ženy chodí na manikúru nebo pedikúru. Zajímavé je, že mezi nejčastějšími návštěvnicemi těchto „krášlících center“ jsou ženy z větších měst ve věku od 27 do 44 let. Průměrně za jednu návštěvu utratí 250 korun.

Rada navíc: V případě manikúry nebo pedikúry se vyplatí navštívit specializovaná pracoviště. Neodborná péče by se totiž mohla negativně podepsat na kvalitě vašich nehtů a pokožky.

4. Atraktivita výhodou 

Většina Čechů se domnívá, že díky atraktivnímu vzhledu je možné snadněji získat zajímavou pracovní pozici. U žen je to podle mínění dotazovaných výraznější plus než v případě mužů. „Pětina dotázaných je pak toho názoru, že atraktivní žena to může mít v životě naopak těžší. Mají dojem, že krásná žena je posuzována především podle svého vzhledu a nedostane příležitost prokázat své schopnosti,“ uzavírá mluvčí Ery a Poštovní spořitelny Zuzana Kalátová. Těžko říct, zda je to pravda nebo není, protože podle průzkumu není tím prvním, co nás na druhém zaujme celková krása, ale oči – brána do duše!

Rada navíc: Přestože atraktivní vzhled oceňuje na opačném pohlaví většina lidí, jak muži, tak ženy podotýkají, že ve chvíli, kdy člověk přestane být přirozený a stane se „obětí své vášně pro krásu“, ztrácí na zajímavosti.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí