Obliba rychlých plateb na internetu roste, Aukro proto rozšiřuje platby on-line

Komerční sdělení

Uživatelé nakupující na internetu stále více využívají platby moderními platebními kanály, jako je platba kartou nebo rychlým bankovním převodem. Tyto metody v loňském roce alespoň jednou použilo přibližně 25 % z nakupujících. Vyplývá to z průzkumu obchodního portálu Aukro.cz a internetového srovnávače Heureka.cz. Také z tohoto důvodu rozšiřuje obchodní portál Aukro.cz platební možnosti ve všech nabídkách s platbou předem o platby on-line. Platby na Aukru zprostředkuje platební brána PayU.

„Pohodlnější a rychlejší způsoby platby, jako je platba kartou nebo rychlým bankovním převod, upřednostňuje čím dál více Čechů a stávají se standardem.“, říká David Vychytil, ředitel obchodního portálu Aukro.cz. To potvrzují i data z výzkumu, podle kterého platební karty a rychlý bankovní převod používá nebo použilo více než 25% nakupujících. „Z výzkumu mimo jiné vyplynulo také to, že mezi uživateli klesá obliba klasického bankovního převodu a naopak roste zájem o platby platební kartou,“ říká Kamil Demuth z internetového srovnávače Heureka.cz.

Možnost platby za zboží prostřednictvím on-line platebních metod mají zákazníci na Aukru od května 2011. „Za tuto dobu se přes PayU realizovaly transakce v hodnotě 145 milionů Kč. Mezi platebními metodami jednoznačně vedl rychlý bankovní převod, pro který se rozhodlo 67% kupujících, platební kartou zaplatilo více než 27 % uživatelů,“ říká David Vychytil a dodává: “Nyní budou nově tyto moderní metody dostupné při platbě předem pro každého zákazníka na Aukru.“ Rozšíření on-line plateb přináší výhody i prodejcům, při platbě on-line se totiž snižuje riziko, že zákazník obchod nedokončí.

On-line platby na Aukru jsou součástí rozvoje dalších navazujících služeb, jako je například nákupní košík, možnost platit více předmětů od různých prodejců najednou, nákup přes „Kup teď“ pro neregistrované uživatele a další. Dlouhodobým cílem Aukra je maximálně zjednodušit celý nákupní proces, aby byl všechny uživatele na Aukru uživatelský příjemný. Proto je on-line platbám, které jsou ve světě internetového obchodování samozřejmostí, věnována velká pozornost.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí