J&T BANKA uvádí na kapitálový trh další emisi dluhopisů – JOJ MEDIA HOLDING

Komerční sdělení

J&T BANKA úspěšně umístila na trh veřejnou emisi podnikových dluhopisů slovenské holdingové společnosti JOJ Media House a.s., která vlastní, spravuje a financuje podíly a účasti ve společnostech z oblasti mediálního průmyslu. Jde o čtyřleté obligace v celkovémobjemu 25.000.000 EUR. Nominální hodnota dluhopisu je 1.000 EUR. Dluhopisy aktuálně se 7% p.a. výnosem do splatnosti jsou obchodovatelné na bratislavské Burze cenných papírů.

„J&T Banka se snaží pro své klienty nejen vyhledávat, ale i vytvářet zajímavé investiční příležitosti. Dalším z úspěšných produktů je uvedení veřejně obchodovatelné emise na dluhopisový trh. Po dvou emisích v České republice, tak přichází první, ale ne poslední, i na Slovensko. Což je reálným příkladem oživování slovenského kapitálového trhu. JOJ holding s televizí JOJ je stabilní a úspěšný projekt. Věříme, že investice do dluhopisů s pevným a zajímavým výnosem investory osloví a nebude chybět v jejich portfoliu,“ říká Andrej Zaťko, ředitel privátního bankovnictví J&T BANKY.

BEZKUPONOVÝ DLUHOPIS – CENNÝ PAPÍR S PEVNÝM VÝNOSEM

Dluhopis JOJ Media Holding byl vydaný s nulovým kuponem a diskontem k nominální hodnotě. Aktuálně nese výnos 7 % p.a. až do splatnosti dne 21.12. 2015. U dluhopisů s nulovým kuponem investor dosahuje výnosu rozdílem mezi nákupní cenou a cenou při splatnosti nebo prodejem před splatností. Emitentem dluhopisu je společnost JOJ Media House a.s., administrátorem emise je J&T BANKA, a.s., která zajišťuje úpis a obchodování. Aranžérem emise je J&T IB and CapitalMarkets, akciová společnost.

O společnosti:

J&T BANKA, a. s., se strategicky zaměřuje na klienty a obchody vyžadující výraznou míru individuálního přístupu. Vedle komplexních služeb privátního bankovnictví poskytuje banka specializované financování v oblasti realestate a podnikových akvizic a obchoduje s cennými papíry pro soukromé investory. Klienty banky jsou nejen významní privátní investoři, ale i velké instituce. V současnosti do J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, švýcarská banka J&T Bank (Switzerland) Ltd., ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu. Více informací o společnosti na: www.jtbanka.cz

Emitentem dluhopisu je slovenská holdingová společnost JOJ Media House, a.s., která vlastní, spravuje a financuje podíly a účasti ve společnostech z oblasti mediálního průmyslu. JOJ Media House vznikla 6. 11. 2010 a v prvním roce své existence koupila podíly ve společnostech Starhouse Media, Akcie.sk, BigBoard a Slovenská produkčná.

Prostřednictvím společnosti Slovenská produkčná získala 100% podíl ve společnosti MAC TV, držitele licence na vysílání televizních stanic TV JOJ a JOJ PLUS. Hlavním aktivem je TV JOJ se stabilním příjmem z reklamy a s rostoucím podílem na trhu. Podle odhadů z hlediska prodeje televizního reklamního prostoru zabírá TV JOJ druhé místo s podílem na slovenském reklamním trhu okolo 40 %. Je držitelem licence na digitální vysílání platné na dobu neurčitou. TV JOJ má pokrytí 95,1 % domácností na Slovensku, je druhou nejsledovanější televizní stanicí. Spolus JOJ PLUS dosáhly v první polovině roku 2011 průměrnou celodenní sledovanost 23,5 %.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí