PPF koupila podíl v ruské společnosti Polymetal

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Skupina PPF Group N.V. oznámila, že ukončila akvizici kyperské společnosti Pearlmoon, která vlastní 24,9 procentní podíl v akciové společnosti Polymetal, která je jednou z předních těžebních společností zaměřených na zpracování zlata a stříbra.

Z hlediska skupiny PPF se jedná o finanční investici do dynamicky se vyvíjejícího odvětví a rovněž do finančně zdravě společnosti s velkým růstovým potenciálem. Očekávání skupiny PPF týkající se zhodnocení této investice je ve střednědobém horizontu.

Mezinárodní finanční skupina PPF se zaměřuje především na spotřebitelské financování a detailové bankovnictví pod značkou Home Credit. Skupina dále aktivně vyhledává investiční příležitosti a realizuje strategické investice na rostoucích trzích střední a východní Evropy a Asie.

Prostřednictvím podílu v Generali PPF Holdingu je skupina PPF účastníkem trhu pojišťovnictví ve střední a východní Evropě. Za sedmnáct let své existence se skupina PPF stala jedním z předních mezinárodních finančních investorů s hodnotou spravovaných aktiv převyšující 268 miliard korun. Skupina PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu umístěnou v Nizozemsku.

Klíčovou holdingovou společností skupiny PPF, na jejíž úrovni jsou přijímána strategická rozhodnutí týkající se činnosti celé skupiny, je společnost PPF Group N.V. se sídlem v Amsterdamu.

Zdroj: PPF

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí