V počtu konaných akcí Praha opět předčila města jako Londýn, Brusel nebo Tokio

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

V loňském roce se v Praze konalo 72 akcí z oblasti kongresové turistiky. Podle prestižní mezinárodní statistiky ICCA se tak česká metropole umístila na dvanáctém místě a opět překonala mnohá světová města. Více než 70 procent účastníků těchto akcí bylo registrováno v Kongresovém centru Praha (KCP), které tak potvrdilo svou pozici nejvýznamnějšího kongresového objektu v zemi.

V nejbližší době budou jeho prostory hostit mimo jiné 14. Světový kongres psychiatrů či 37. Mezinárodní konferenci společnosti EDTNA/ERCA pro léčbu ledvin.

Statistika mezinárodní asociace ICCA zpracovává data získaná od svých členů. Do statistik jsou zahrnuty pouze ty akce, které mají minimálně padesát účastníků, rotují alespoň mezi třemi zeměmi a konají se v pravidelném časovém intervalu. Z hlediska počtu akcí opět zabodovala mezi městy Praha, kde proběhlo téměř 90 procent veškerých akcí konaných v ČR.

Metropole skončila na skvělém dvanáctém místě a předčila i tak významná kongresová města jakými jsou například Londýn, Brusel nebo Tokio. „Na čtyřiadvacátou pozici se dostalo hlavní město v počtu účastníků těchto akcí. Z nich více než sedmdesát procent bylo hlášeno z Kongresového centra, což vypovídá o jeho silné pozici zvláště v organizaci velkých mezinárodních kongresů,“ sdělil generální ředitel KCP Michal Kárník.

Nejvýznamnější měrou se na celkovém počtu účastníků akcí v KCP v loňském roce podílely velké mezinárodní akce jako Světový tunelářský kongres či Evropský psychologický kongres. I výhled do budoucnosti je veskrze optimistický. Na konci srpna se prostory KCP zaplní delegáty konference Mezinárodní asociace lékařského vzdělávání AMEE. V září se uskuteční významná Mezinárodní nefrologická konference EDTNA/ERCA pro léčbu ledvin a Konference kosmetické firmy Mary Kay.

„Na všech těchto akcích očekáváme kolem dvou tisíc účastníků. Koncem září se v KCP sejdou špičkoví odborníci z oblasti psychiatrie na Světovém kongresu psychiatrů. Předpokládáme, že této prestižní události, která se koná jednou za tři roky, se zúčastní až osm tisíc delegátů,“ uvedl Kárník a dodal: „Především si však musíme uvědomit, že celý letošní rok je ve znamení intenzivních příprav na první polovinu roku 2009, kdy v rámci předsednictví České republiky Radě Evropské unie bude v KCP probíhat více než 200 akcí, od setkání pracovních skupin a komisí až po jednání na ministerské úrovni.“

Celkový počet akcí v KCP se neustále zvyšuje. Dokazuje to i velké množství rezervací na letošní a příští rok.

Zdroj: Kongresové centrum Praha

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí