VÍCE NEŽ 2 MILIONY PŘEDMĚTŮ ZA ROK PRODALI NA AUKRO.CZ PROFESIONÁLNÍ PRODEJCI

Komerční sdělení

Podnikatelské účty pro profesionální prodejce existují na Aukro.cz přesně jeden rok, za tuto dobu narostl počet podnikatelských účtů více než pětinásobně. Profesionální prodejci prodali prostřednictvím nákupní galerie Aukro.cz přes 2 miliony nových předmětů, na které se vztahuje zákonná záruka.

„Mezi nejčastější důvody, proč profesionální prodejci prodávají své zboží na Aukro.cz, je velký počet oslovených zákazníků, zvýšení obratu a úspěšnost jejich dosavadního prodeje,“ říká Lenka Hanušová, tisková mluvčí Aukro.cz. Všechny předměty, které firmy na Aukro.cz nabízejí, jsou nové a vztahuje se na ně zákonná záruka. Drtivá většina předmětů je vystavena a prodána za pevnou cenu, aukce tvoří jen zcela zanedbatelný podíl. Nejčastěji obchodníci s podnikatelským účtem na Aukru prodávají v kategoriích Dům a zahrada, Oblečení, Šperky a hodinky, Děti, Auto-moto a Elektro. „V současnosti činí podíl tržeb profesionálních prodejců na Aukru zhruba 25 %. Očekáváme, že počet těchto prodejců i objem zboží a služeb, které na Aukro.cz prodají, poroste v příštím roce dvojnásobně,“ dodává Lenka Hanušová.

Podle odhadů samotných profesionálních prodejců získají díky Aukro.cz až 80 % zákazníků a přibližně 60 % svých tržeb. Někteří profesionální prodejci uvádějí, že provozují vlastní e-shop nebo kamennou pobočku a hledají nové způsoby, jak oslovit další zákazníky. Dalším prodejcům nahrazuje prodej prostřednictvím Aukro.cz vlastní e-shop, který by podle svých slov neuměli spravovat nebo by pro ně jeho provoz byl příliš nákladný. Zkušenosti s provozem e-shopu, avšak s malými úspěchy a nízkou návštěvností, přesvědčily především menší prodejce k výhradnímu prodeji pouze na Aukro.cz. Profesionální prodejci nejvíce oceňují, že prodej zboží prostřednictví Aukro.cz je jednoduchý, přehledný a efektivní.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí