GE Money Bank je dle odborné poroty nejvstřícnější

Komerční sdělení

U odborné poroty projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka se vítězem za I. čtvrtletí roku 2011 stala GE Money Bank. Nahradila tak po několika čtvrtletích Českou spořitelnu, která skončila až třetí. Druhé místo obsadila UniCredit Bank.

GE Money Bank si od odborné poroty, kterou tvoří jedenáct nezávislých odborníků ze světa financí, bankovnictví či médií vysloužila hodnocení 68,35 %. Jako druhá nejlépe hodnocená se umístila UniCredit Bank, která získala 68,1 %. Teprve na třetím místě se u odborníků umístila Česká spořitelna, která byla několik čtvrtletí favoritem porotců, tentokrát se ziskem 67,25 %.

Odborná porota je kromě veřejnosti a serveru www.bankovnipo­platky.com jedním z hodnotitelů v projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka. Její podíl na celkovém hodnocení je 58 procent. Odborná porota má tak v celém hodnocení jednoznačně nejsilnější váhu.

GE Money Bank je u odborníků nejvstřícnější bankou

GE Money Bank se na nejlepším místě v hodnocení odborníků umístila úplně poprvé. Nahradila tak Českou spořitelnu, která zvítězila v tomto segmentu v předchozích čtyřech čtvrtletích. Porotci na GE oceňovali nejen její dynamiku, kterou banka dále posiluje, ale také inovativnost a originální nápady, které banka dokáže rychle přenášet do praxe. Velmi často také byla chválena půjčka se třemi efektivními výhodami.

Porotce Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor serveru Měšec.cz vysvětluje: „Dží íčko“ drtí své spotřebitelské půjčky, ty nabízí se třemi dobrými výhodami: bez poplatku, s jednou splátkou navíc nebo odklad splátek bez úroku. Jde o férově nastavenou nabídku půjčky, navíc mystery testy ukázaly, že už dávno neplatí to, že banka půjčí každému.“

S tím souhlasí i Eva Poláchová z OVB Allfinanz. „Zaujala mě nabídka jednoho ze tří benefitů zdarma k úvěru Express Business pro malé a střední podnikatele.“

Dalším oceňovaným opatřením banky byly hypotéky. „Nový produkt variabilní hypotéka má část úrokové sazby proměnlivou, jejíž výše se mění v závislosti na pohybu úrokových sazeb na trhu. Nejnižší sazba je nyní pod 3%,“ říká porotce Pavla Hřebíčková ze serveru Kurzy.cz

UniCredit Bank – velký skokan

UniCredit bank svým skokem a zlepšením v hodnocení, které tvořilo bezmála 1,9 procenta, předběhla dosud první Českou spořitelnu a umístila se na druhém místě hned za GE Money Bank. Jedná se tak o druhou středně velkou banku, která se dostala u odborníků mezi tři nejvstřícnější banky. V minulosti přitom téměř vždy získaly minimálně dvě nejlépe hodnocené pozice největší banky na tuzemském trhu, tedy Česká spořitelna, Komerční banka nebo Poštovní spořitelna.

Nejvíce porotci oceňovali v I. čtvrtletí roku 2011 pokračující dravost a nápaditost banky, která neustále díky podpoře franšízy otevírala další nové pobočky a tím zvyšovala svou dostupnost. Dalším vstřícným krokem banky je optimalizace internetového bankovnictví pro prohlížeče mobilních telefonů.

Porotce Bedřich Danda, náměstek ministra průmyslu a obchodu hodnotí: „Předně je nutno ocenit v tuzemsku unikátní způsob rozvoje a rozšiřování pobočkové sítě této banky. Banka se tak snaží být přístupnější a využívá k tomu skutečně unikátní a zajímavý způsob.“

Česká spořitelna třetí, čtvrtá Komerční banka

Propad České spořitelny na třetí místo je překvapující. Nicméně je nutné připomenout, že rozdíly mezi prvními třemi bankami jsou skutečně minimální a tak o pořadí vstřícnosti rozhodují i drobné detaily kroků a opatření bank. Česká spořitelna tak na první GE Money Bank zaostává o pouhá 1,1 procenta.

Proti předchozímu čtvrtletí však hodnocení banky u odborné poroty kleslo poměrně významně o 3,35 procenta. Pokud by k tomuto výraznému poklesu nedošlo, mohla banka první místo obhájit. Důvodem poklesu hodnocení banky je tak především nižší aktivita banky oproti předchozím čtvrtletím.

Hodnocení odborné poroty za I. čtvrtletí roku 2011:

Banka – Hodnocení

GE Money Bank 68,35

UniCredit Bank 68,10

Česká spořitelna 67,25

Komerční banka 66,30

ČSOB 64,50

Fio banka 63,89

Raiffeisenbank 61,85

Volksbank 60,30

Poštovní spořitelna 60,00

LBBW 59,00

mBank 57,50

Citibank 49,50

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí