Pražský studentský summit zahájil svůj XVII. ročník

Komerční sdělení

Největší vzdělávací projekt svého druhu ve střední Evropě, Pražský studentský summit, dnes odstartoval již svůj XVII. ročník. Symbolicky v den, kdy se čeští žáci vracejí zpět do školních lavic, tak bylo pro účastníky spuštěno přijímací řízení. Do něj se mohou hlásit středoškoláci z celé České republiky. Během následujících několika měsíců se budou moci vžít do role zástupců jimi vybraných států a vyzkoušet vrcholná diplomatická jednání.

„V rámci letošního ročníku Pražského studentského summitu jsme pro naše delegáty přichystali řadu změn a velmi nás těší, že je nyní konečně můžeme představit,“ uvádí hlavní koordinátor projektu Michael Rozsypal.

Pražský studentský summit v novém

Během letošního léta se projekt převlékl do nového moderního designu, který působí originálně, ale i seriózně. Kromě viditelných změn však na účastníky čekají i změny v jednotlivých Modelech světových organizací, jejichž činnost je v rámci Summitu simulována. V Modelu OSN se mimo jiné nově objeví Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO), dbající na podporu vzdělanosti po celém světě.

Přijímací řízení jako první krok

Přijímací řízení, během něhož musí zájemci odeslat přihlášku spolu s esejí zjišťující jejich orientaci v současném dění a vyjadřovací schopnosti, bude ukončeno 30. září (Model OSN) a 20. října (Model NATO). Na úspěšné uchazeče čeká několikaměsíční přípravná část. V rámci této fáze se mladí studenti učí pracovat v týmech, setkávají se zajímavými hosty a rozšiřují své odborné znalosti. K projektu se připojuje o měsíc později Model EU, určený pro vysokoškolské studenty. Celý projekt bude završen tradičně na jaře závěrečnou několikadenní konferencí. Zde již delegáti naplno simulují nejvyšší jednání „svých organizací“.

Více informací můžete nalézt také na webových stránkách www.studentsum­mit.cz.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí