Cestovní pojištění je nenahraditelná nutnost

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Neocenitelným pomocníkem na soukromých i pracovních cestách do zahraničí je cestovní pojištění. Můžete si ho pořídit samostatně nebo jako službu v rámci vaší platební karty.

Základním obsahem cestovního pojištění je úhrada léčebných výloh v případě, že v zahraničí onemocníte nebo vás potká nějaký úraz. V tom případě za vás pojišťovna uhradí veškeré náklady za ošetření, hospitalizaci, léčení, léky, nezbytné převozy a jiné. Zjistěte si, zda je součástí pojištění také repatriace a převoz tělesných ostatků v případě úmrtí. U většiny pojišťoven patří tato služba běžně do standardního balíčku cestovního pojištění. Vámi pořizované cestovní pojištění lze samozřejmě rozšířit o nejrůznější položky. Pokud budete například na dovolené sportovat, připlaťte si za pojištění sportovní aktivity, ať už se jedná o výšlap do hor, lyžování nebo kitting na pláži.

Většina pojišťoven má stanoveny maximální limity pojistného plnění. To znamená, že pokud náklady na vaši léčbu přesáhnou limit pojištění, musíte částku navíc uhradit ze svého. Zpravidla si můžete vybrat i z několika limitů plnění. Platí však, že čím větší limit, tím dražší pojistné.

Pojistit se můžete na libovolnou dobu od jednoho dne až do jednoho roku. Pokud plánujete vyjet do zahraničí na dlouhodobý pobyt a zaplatili jste si cestovní pojištění, lze se u tuzemské zdravotní pojišťovny na příslušnou dobu odhlásit a ušetřit tak za jinak povinné zdravotní pojistné.

V současné době je možné sjednat si cestovní pojištění také k platebním kartám. Touto cestou lze získat velmi kvalitní pojištění za podstatně nižší cenu, než při individuálním sjednání. Vždy je ale potřeba seznámit se s podmínkami a zvláště pojistnými limity, které k platební kartě máte. Cestovní pojištění nejen ke kartě, ale i u běžných pojišťoven lze dnes objednat také rychle a jednoduše online. Stačí vyplnit formulář na stránkách vaší pojišťovny nebo využít službu cestovní pojištění online u jednoho ze sjednávacích portálů.

Neriskujte a vyřiďte si pojištění na cesty vždy, když jedete do zahraničí. Ušetříte tak velké peníze.

TIP na nejlevnější pojištění na cesty : Srovnejto.cz

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí