Srovnání penzijních fondů

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Nový typ penzijního připojištění by měl vejít v platnost 1. 1. 2013. Očekává se, že půjde o výraznou změnu v důchodovém připojištění. Změna v penzijním systému je velice potřebná a vlastně i nezbytná, protože díky inflaci a neustále klesající porodnosti hrozí, že by se v budoucnu dnešní aktivně pracující lidé octli na pokraji bídy.

Je smutné, že v současnosti již nestačí 28% odvod z platu na běžné důchodové pojištění, ale situace je prostě taková a je s ní zapotřebí něco dělat. A právě proto zde máme různé penzijní fondy, které nám nabízí jistotu na stáří. Faktem však je, že penzijních fondů je hned několik a vy si proto z nich musíte nejprve vybrat ten nejlepší.

Penzijní fondy srovnání

To, který z nich je pro vás ten nejlepší vám prozradí penzijní pojištění kalkulačka. Tato online kalkulačka funguje na velice jednoduchém principu, kdy po zadání několika málo údajů vám vypočítá, kolik si za dané období u daného fondu naspoříte. Následné penzijní fondy srovnání je pak už jednoduché.

Penzijní fond České pojišťovny

Penzijní fond České pojišťovny patří mezi ty nejznámější a nejvyhledávanější. S penzijním připojištěním u České pojišťovny můžete získat státní příspěvek až ve výšce 1800 korun. Minimální měsíční příspěvek tu přitom činí 100 korun. Kromě státu vám na penzijní fond může přispívat i zaměstnavatel. Penzijní fond Komerční banky svým klientům nabízí různé věrnostní programy, odměny a možnost k odepsání z daní až 12 000 korun ročně.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí