Jak uspořit na povinném ručení

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Pojišťovací produkty se u pojišťoven mění a vyvíjí, a i když jste si vybrali třeba před rokem nejlevnější povinné ručení, může být dnes situace jiná. Proveďte povinné ručení srovnání a mějte jistotu, že máte nejlevnější produkt na trhu.

O povinném ručení

Přemýšlet o tom, jestli se vám vyplatí mít zákonné pojištění vozidel nebo ne, nemá cenu. Musíte ho mít ze zákona, ale i tak byste měli vědět, že povinné ručení není jen zbytečná povinnost, ale přináší vám mnohé výhody, které oceníte především v případě, že způsobíte automobilovou nehodu. Vyhnete se negativnímu finančnímu dopadu, který by taková nehoda měla, kdybyste všechny škody na majetku i na zdraví museli platit ze svého. Takhle za vás škody zaplatí pojišťovna až do výše pojistného limitu, který je minimálně 35 milionů korun. Toto minimum je stanovené zákonem. Povinné ručení auta má i další výhody. Přináší vám asistenční služby v různém rozsahu. Některé asistenční služby lze využít nejen při nehodách, ale i při poruchách. Navíc zákonné pojištění vozidel má evropskou platnost a nabízí vám mnohá doplňková připojištění, která vás v případě pojistné události ještě lépe ochrání.

Srovnání povinného ručení

Mnohé pojišťovny se vás budou snažit přesvědčit, abyste si povinné ručení zřídili u nich. Budou vám tvrdit, že mají nejlepší možné podmínky, což samozřejmě může být pravda, ale nemusí. Pojišťovny si samy určují faktory ovlivňující cenu pojištění vozidel, a tak bude každému vyhovovat něco jiné. Co bude nejlepší pro vás, zjistíte pouze v případě, že provedete povinné ručení porovnání. Nemusíte se děsit, že byste tento krok museli složitě zvládnout sami. Existuje online nástroj, který vám s ním pomůže. Je jím povinné ručení kalkulačka. Díky němu zkrátíte hledání nejlevnějšího povinného ručení na úplné minimum. Najděte si i vy produkt, se kterým ušetříte ročně mnohé finance.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí