Ušetřete za právníky

Komerční sdělení

foto: ilustrační fotografie

Právní radu čas od času potřebuje snad každý z nás. Zdaleka ne všichni ale máme stálého firemního nebo dokonce rodinného advokáta, se kterým bychom v případě potřeby mohli náš problém zkonzultovat. Navíc taková rada bývá skutečně drahá a tak si často dobře rozmyslíme, než se zeptáme. Máme ale jinou možnost?

I právo se přesouvá na internet

Moderní doba nabízí moderní řešení. Místo do právní kanceláře tak dnes již můžeme pro informace zavítat rovněž na internet. To lze určitě považovat za podstatně rychlejší a levnější variantu, ale i ona s sebou nese jistá úskalí.

Především informací na internetu je nekonečné množství. Pokud přesně nevíme, co hledáme, můžeme se jimi probírat třeba až do soudného dne a uspokojivý výsledek to nepřinese. Ale i když svůj dotaz jasně formulujeme, pravděpodobně na něj získáme minimálně několik, obvykle rozporuplných odpovědí.

Nicméně jestliže se na to cítíte, můžete zkusit třeba některou z bezplatných online poraden, které fungují na principu článků popisujících různé typické životní situace, jako je například rozvod, výpověď ze zaměstnání, exekuce, dopravní přestupky apod. a ukazuje jejich řešení z právního hlediska.

Když chcete mít jistotu

Vždy byste ale měli mít na paměti, že v takovém případě obvykle nemáte žádnou záruku, že obdržená rada je skutečně právně platná. Rozhodně tedy nedoporučujeme na jejím základě dělat nějaká významnější rozhodnutí. Měla by sloužit spíše jen jako orientační a stejně byste si ji měli ještě ověřit.

V případě, že chcete se získanými informacemi dále plnohodnotně pracovat, můžete se určitě také obrátit na právní poradnu online, ale volte takovou, která garantuje kvalitu svých výstupů. Za služby sice budete muset něco zaplatit, ale pořád to vyjde mnohem levněji než v klasické advokátní kanceláři a budete mít jistotu, že vám radí advokát, který věci skutečně rozumí.

Ověřené informace a dokumenty na Právorychle.cz

Příkladem může být server Právorychle.cz, kde se můžete pomocí jednoduché online aplikace ptát odborníků na témata ze všech oblastí práva. Odpověď vám bude zaslána bezprostředně po zaplacení stanoveného poplatku. Vzhledem k tomu, že mezi vámi a poskytovatelem služby vzniká klasický vztah klienta a advokáta podle zákona o advokacii, jste chráněni proti případným chybám a jejich následkům.

Zároveň si také na webu můžete stáhnout celou řadu právních dokumentů (kupní smlouvy, nájemní smlouvy, smlouvu o převodu nemovitosti atd.). Všechny jsou ověřené a aktuální, za což odpovídá vždy konkrétní advokát, takže se nemusíte obávat, že by byl jakýkoliv problém s jejich platností.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí