Finská půjčka – řešení v těžké životní situaci

Komerční sdělení

foto: ilustrační fotografie

Do Česka dorazil hit ze Skandinávie. Finská půjčka neboli půjčka před výplatou je finanční produkt, který nabízí za poplatek menší finanční částku s velmi krátkou dobou vrácení. Jak sjednání této půjčky funguje? Kdy se ji vyplatí využít a kdy naopak ne?

Představte si, že vám tři týdny před výplatou vypoví službu mrazák a vy nemáte na nový. Můžete samozřejmě počkat a přijít o potraviny za několik tisíc. Můžete si i pořídit nový mrazák na splátky. Anebo můžete využít takzvané půjčky před výplatou.

Finská půjčky je typem nebankovní půjčky. Jejím prostřednictvím můžete získat částku až do výše 15 000 korun. Sjednává se po internetu a během několika minut máte peníze na účtu. Nesplácí se, celou částku vrátíte spolu s poplatkem do předem stanoveného data. Doba vrácení může dosáhnout maximálně třiceti dní.

Finská půjčka je řešením pro mimořádné situace

Takzvané půjčky před výplatou jsou určené především pro pokrytí mimořádných výdajů. Zažádat o ni by člověk měl pouze v situaci, kdy si je jistý, že v den vrácení bude mít k dispozici dostatečný obnos. Vhodná je i pro osoby s nestálou výší příjmů jako jsou překladatelé nebo lidé honorovaní provizí. Jim může pomoci vyjít s financemi do doby, než dostanou svou odměnu.

Zajímavou možností využití finské půjčky jsou různé slevové akce. Pokud například některý ze slevových serverů nabízí zájezd v hodnotě čtyřiceti tisíc za tisíc patnáct a vy máte před výplatou, vyplatí se na dovolenou vypůjčit. Půjčíte-li si na serveru Půjčkomat 5 000 Kč a vrátíte je za 25 dní, zaplatíte 6250 Kč, ale díky slevové akci stále značně ušetříte.

Nejedná se o spotřebitelský úvěr

Půjčka před výplatou není klasický úvěr. Nabízí pouze minimální částky na výrazně omezenou dobu. Chcete-li o ni zažádat, vždy si dvakrát rozmyslete, že je výdaj, na který ji chcete využít, skutečně nezbytný a zda v den vrácení budete mít dostatek peněz.

Autor: půjčkomat.cz

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí