Články, které napsal
Tomáš Sazima

Zaměstnání čtení na 3 minuty

Lucembursko je na špici členských zemí EU, kde se nejlépe vydělávají peníze. Každý zaměstnanec obdrží v Lucembursku za svoji práci na svůj bankovní účet minimální mzdu ve výši 1 641 € měsíčně. Kdo pracuje v Lucembursku, je v pohodě a jeho životní úroveň je vysoká. Velmi vysoká je minimální mzda i v Irsku (1 499 €), Nizozemí (1 398 €), Francii (1 343 €).

Investice čtení na 3 minuty

Rád bych požádal o vysvětlení rozdílů mezi finančními produkty, které je možné na našem trhu využívat pro zhodnocení peněz, resp. ke spoření. U kterých z nich je garantováno, že vložené peníze nemohou být znehodnoceny? Jaké zhodnocení je možné u různých druhů produktů očekávat? Který produkt na finančním trhu byste mi doporučili jako kombinaci minimálního rizika a maximálního výnosu?

čtení na 3 minuty

Zaregistrovali jsme, že velká část čtenářů serveru Dům financí se snaží získat informace o fungování či svém případném zařazení do registru dlužníků, tzv. SOLUSu. Nejsme schopni zjistit, zda se právě vaše jméno nachází na daném seznamu, jenž registruje ty, kteří se dostali do problémů se splácením svých finančních závazků. Ke konci roku 2008 bylo v registrech SOLUS evidováno přes 1 200 000 záznamů. Uvědomujeme si ale, že i vy můžete být jedním z nich a nyní si nevíte rady. Zpracovali jsme proto pro vás článek, který by vám měl pomoci pochopit, oč jde a jaké jsou vaše reálné možnosti a práva.

Cestování čtení na 2 minuty

Vláda Mirka Topolánka byla počátkem dubna svržena. Opozice to oslavila, ač se nyní bude muset snažit početnému voličstvu vysvětlit, proč tak učinila právě v době českého předsednictví v Radě EU a výrazně tak snížila náš kredit v očích evropské veřejnosti. A nejen to, byla zmařena i práce desítek lidí, kteří české řízení starého kontinentu dlouho připravovali a vcelku úspěšně vedli. Na toto téma byl však již napsán nejeden komentář. Čtenáře by však mohlo zajímat, co s námi bude dál. Naše budoucnost totiž není tak černá, jak by se mohlo z novinových titulků zdát.

Účty přečtete do minuty

Server www.bankovnipo­platky.com vyhlásil 4. ročník ankety „o nejabsurdnější bankovní poplatek“. A opět se anketa uskuteční nejen v České republice, ale i na Slovensku. V 1. ročníku návštěvníci webu zcela suverénně zvolili za vítěze poplatek za příchozí platbu. Ve 2. ročníku pak zvítězil poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky. Loni to byl poplatek za vedení běžného účtu.

Praktické

Populární na Dům financí