Jak rozpoznat příští kryptografický krach dřív, než k němu dojde: 5 příznaků, na které si dát pozor

Komerční sdělení

foto: Unsplash, ilustrační fotografie

Polovina bitcoinu je pryč, a přestože mnozí očekávali, že cena bitcoinu prudce vzroste, od dubna 2024 nepřekonala své historické maximum 72000 dolarů. Pokud vás zajímá, jak předvídat další pád kryptotrhu, sledujte tato klíčová znamení.

5 varovných příznaků blížícího se krachu na trhu s kryptoměnami

1. Vysoká volatilita trhu

Před potenciálním krachem kryptoměn často uvidíte specifické vzorce v objemech obchodování s kryptoměnami, pohybech cen a tržní kapitalizaci. Obvykle dochází k rychlému, neudržitelnému růstu cen – obecně známému jako "bublina". Tento prudký růst, poháněný strachem z promeškání (FOMO), vede k neúměrnému nárůstu tržní kapitalizace, což zvyšuje riziko.

V minulosti byly určité vzorce, jako je formace hlava a ramena nebo klesající objem u stablecoinů, červenou vlajkou. Spoléhat se na jeden indikátor však nestačí. Nejlepší je sledovat různé trendy a vzorce, abyste si udělali jasnější obrázek.

2. Regulační změny a negativní zprávy

Regulační změny mohou mít na trh s kryptoměnami velký dopad. Oznámení o přísnějších regulacích často vyvolávají panické prodeje. Negativní zprávy o konkrétní kryptoměně mohou také vyvolat strach, který vede investory k prodeji a způsobuje pokles cen.

3. Technologická selhání

Problémy jako narušení bezpečnosti nebo problémy s technologií blockchain mohou rychle narušit důvěru investorů a vést k výprodejům. Když dojde k technologickému selhání, může to trh výrazně zasáhnout.

4. Činnost velryb a dlouhodobých držitelů

Činnost velkých a dlouhodobých držitelů kryptoměn je klíčová. Když tito držitelé přesouvají velké množství kryptoměn na burzy, je to znamení, že se možná připravují na prodej. Toto chování naznačuje, že buď věří, že ceny jsou dostatečně vysoké na to, aby mohli vyplatit peníze, nebo mají důvěrné informace.

5. Posun v náladách

Nálada na trhu hraje při předpovídání krachu velkou roli. S blížícím se poklesem se optimismus mění ve strach a paniku. Investoři začínají jednat spíše na základě emocí než logiky. Sledování platforem sociálních médií může poskytnout přehled o náladách investorů a potenciálních tržních trendech.

Strategie přípravy na medvědí trh

Diverzifikace portfolia: Jedním z nejlepších způsobů, jak se chránit během medvědího trhu, je diverzifikovat své investice mezi různé třídy aktiv a kryptoměny. To snižuje expozici vůči riziku a pomáhá minimalizovat potenciální ztráty.

Ve světě kryptoměn je důležité nespoléhat se příliš na jeden subjekt. Rozložte své investice mezi různé platformy a třídy aktiv, abyste se ochránili před riziky, jako jsou podvody, hackerské útoky nebo provozní selhání.

Používání nástrojů pro řízení rizik: Používání nástrojů, jako jsou příkazy stop-loss, vám může pomoci minimalizovat ztráty. Tyto nástroje automaticky prodávají vaše aktiva na předem stanovených úrovních, čímž zabraňují dalšímu poklesu a druhému odhadu.

Zůstaňte informováni: Sledujte novinky a trendy na trhu. Informovanost o regulačních změnách a vývoji na trhu vám pomůže předvídat poklesy a podnikat proaktivní kroky k ochraně vašich investic.

Vyhýbání se pákovému efektu: Minimalizace pákového efektu nebo vyhýbání se mu je zásadní v období volatility. I malé množství pákového efektu může vést k výrazným ztrátám a potenciálně zničit celé vaše portfolio.

Závěr

V souvislosti s nedávným snížením hodnoty bitcoinu na polovinu jsou investoři v napětí a očekávají možný pokles trhu. Rozpoznáním varovných signálů, jako je volatilita, regulatorní změny, technologické problémy a měnící se nálady investorů, se můžete na výkyvy trhu lépe připravit. Zavedení strategií, jako je diverzifikace, řízení rizik a informovanost, vám pomůže ochránit váš majetek v nepředvídatelném světě obchodování s kryptoměnami.

Komerční sdělení

Praktické

Reklama

Populární na Dům financí