Jak snadno vyřešit akutní nedostatek peněz?

Komerční sdělení

foto: Dům financí

Možná to znáte. Ať šetříte, jak šetříte, poslední týden před výplatou přijde nějaký nepředpokládaný výdaj, který prostě nelze odložit. To se tu a tam může přihodit každému. Potřebujete rychlou finanční injekci? To přece není vůbec žádná ostuda. Dnes vám poradíme, kde a jak ji získat – bezpečně a bez rizika.

Akutní nedostatek finančních prostředků řeší čas od času mnoho z nás. Ne pokaždé se přitom jedná o záležitosti, které můžete prostě jen tak odložit na příští nebo přespříští týden – kdy vám na stole přistane očekávaná výplatní páska nebo bude proplacena vydaná faktura. Stejně tak člověku nemusí být po chuti ani půjčka od příbuzných či známých. O chvilkovém nedostatku peněz přece nemusí hned vědět celé vaše okolí.

Kde tedy vzít peníze? V bance?

Bankovní instituce napadne většinu lidí nejspíš na prvním místě. Ne vždy vám v bance ale půjčí, a zvláště u menších úvěrů to často nemusí být ani příliš výhodné, nemluvě o zdlouhavém papírování…

Alternativa v podobě nebankovní půjčky

Pokud na půjčku u banky nedosáhnete, nebo jste tuto možnost z jiného důvodu zamítli, nabízí se půjčky nebankovní. Nebojte se, nemáme na mysli žádné pochybné subjekty nebo lichvy – na tuzemském trhu operuje řada prověřených a zcela důvěryhodných společností. V nabídce mnoha z nich je právě půjčka před výplatou. Rychlý úvěr v řádu maximálně pár tisícovek se splatností například ve lhůtě 30 dní.

Jak si ale vybrat konkrétní společnost?

Uznáváme, že procházet webové stránky všech nebankovních společností u nás by bylo poněkud zdlouhavé. Naštěstí jsou tady ale nezávislé srovnávače, které vám o konkrétní nabídce poskytnou všechny důležité informace a vy si mezi jednotlivými produkty snadno vyberete ten, který bude vašim požadavkům odpovídat nejvíce. Mezi nejznámnější české srovnavače půjček patří coolpujcky.cz, pujckyhned.cz a paradnipujcky.cz.

Kvalitní srovnávače do svých databází zahrnují pouze profesionální prověřené společnosti a nemusíte tak mít strach z podvodu či nejasně uvedených podmínek a poplatků. Dobrý srovnávač na profilové kartě každého produktu uvádí mimo jiné reprezentativní příklad, který vám naznačí, jak se to u dané společnosti má s úroky a dalšími položkami. Pokud si například na srovnávači Coolpůjčky.cz rozkliknete oblíbenou půjčku Ferratum, uvidíte krom jiného tabulku vzorových úvěrů včetně splátek a poplatků, uživatelské recenze nebo stručné představení společnosti.

Tyto portály vám umožní vyfiltrovat si nabídky do kategorií a vy se tak můžete rozhodovat jen mezi půjčkami do určité výše nebo například mezi společnostmi, které svým novým zákazníkům neúčtují nic navíc. Ano,první půjčka zdarma je u některých společností samozřejmostí.

Možností je spousta, ale právě proklepnutím určité společnosti na internetu byste měli vždy začít. Vyhnete se tak podvodníkům, získáte rychlou finanční injekci – a jak už jsme napověděli, v některých případech vás to nemusí stát ani korunu navíc.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí