Tereza Sábelová (všechny články)

Cestování čtení na 2 minuty

Již před nějakou dobou jste mohli slyšet o využívání nových dopravních služeb Českých drah pod produktovou značkou SC Pendolino. Tyto vlaky nabízejí expresní spojení mezi Prahou, Brnem, Ostravou, Vídní a Bratislavou. Pendolino může na českých tratích dosahovat rychlosti až 160 km/h. Cesta do jednoho z výše uvedených měst se tak stále zkracuje.

Nakupování čtení na 3 minuty

Nákupní centra v dnešní době doslova „frčí“. Koho by před několika lety napadlo, že budeme navštěvovat jeden obchod, kde najdeme úplně vše, co potřebujeme. Přes módu, drogerii, elektroniku, supermarket, obchůdky pro děti, množství zábavy a sportovních aktivit. V Praze jich je už docela slušné množství. Nyní přibyly další – Palladium a Fashion Arena. Pojďme se nyní podívat po stopách těchto multifunkčních komerčních komplexů.

Cestování čtení na 2 minuty

Název hotel je převzat z francouzštiny, kde vznikl ze středověkého pojmenování hostince. Hostince jsou tedy jakýmisi předchůdci hotelů. Hotel se jako samostatné zařízení pro ubytování cestujících poprvé objevuje na přelomu 18. a 19. století. Rozvoj hotelnictví v Evropě je patrný především v zemích s příznivými podmínkami pro rozvoj obchodu a cestovního ruchu, jako např. ve Franci, Velké Británii, Švýcarsku a Německu.

čtení na 2 minuty

Možností na dnešním trhu není zrovna málo. Od těch, řekněme, méně pobuřujících až po ty, co společnost zavrhuje a odsuzuje. Ale pojďme si dát ruku na srdce, není to právě společnost, kvůli které vzniká stále větší poptávka po této práci?

Cestování čtení na 4 minuty

Vztahy na Kypru jsou založeny na vzájemných kontaktech a osobních stycích. Malý ostrov vytváří zvláštní atmosféru, kdy se každý téměř s každým zná, má někde známého.

Nakupování čtení na 3 minuty

26.září proběhl světový den antikoncepce. Je to vůbec první mezinárodní kampaň, jejímž cílem je informovat o antikoncepci a předejít tak množství interrupcí, ke kterým každoročně dochází. V posledních letech jejich počet klesá, což je dobrá zpráva. Není to z důvodu, že by klesala porodnost, to právě naopak, ale lidé se o antikoncepci dozvídají ve větší míře, než tomu bylo před lety. Trh s antikoncepcí se dynamicky vyvíjí, některé přípravky vymizely, jiné jsou zcela nové. Liší se nejen ve způsobu užívání, ale také v ceně.

Zaměstnání čtení na 2 minuty

Už jste si někdy dali otázku: „Mám odejít z práce kvůli kolegům?“ Pokud ano, možná jste se mohli setkat s mobbingem. Tímto termínem se označuje druh rafinované šikany na pracovišti. Používal ho původně etolog Konrád Lorenz a popisoval jím chování zvířat, která si chrání své území. V současné době mobbingem označujeme úmyslné intrikování a šikanování ze strany spolupracovníků. Mnozí lidé užívají místo pojmu mobbing šikana.

čtení na 3 minuty

I když se nám to může zdát zvláštní, i takové posílání „textovek“ a volání může mít a má svá pravidla, kterými bychom se měli řídit. Většina z nich je nám zcela jasných a přirozených, ale mnoho z nás je také každodenně porušuje.

čtení na 2 minuty

Je nakupování nový druh zábavy? Podívejme se na dnešní mladé rodiny a srovnejme to s předchozí generací. Zdá se vám, že vše je stejné? Podle odborníků rozhodně ne. Obchodní centra začínají vznikat ve větších městech opravdu ve velkém. Zastavují se poslední kousky zelené plochy, které města mají. Některým lidem to příjemné není a snaží se proti tomu něco dělat, podepisují petice apod., ale není jim to většinou nic platné. Někomu to příliš nevadí, protože chození do nákupních center je jejich koníčkem.

Cestování čtení na 2 minuty

V poslední době jsme si hodně zvykli na to, že doplnit nejrůznější látky, které tělo potřebuje, můžeme v podobě tablet, dražé, rozpustných vitamínů apod. Můžeme se na to dívat z nejrůznějších stran. Možnou výhodou vyrobených vitamínů by mohlo být to, že jsou vytvořeny tak, aby byly opravdu účinné. Pro někoho je jednodušší sníst jednu tabletu, než 5 pomerančů. Podíl vitamínů v jedné tabletě je určitě vyšší, než v jednom kousku ovoce. A navíc, nemusíme chodit do obchodu pro stále čerstvé, vydrží opravdu dlouho. Na druhé straně – jíst prášky každý den místo obyčejné stravy? Kolik bychom jich museli sníst, abychom nahradili důležité láky obsažené v potravě? Asi mnoho.

Cestování čtení na 2 minuty

Už jste si někdy všimli, že život kolem nás je ovlivněn čísly? Číslo OP, čísla smluv, čárové kódy, data. Pořád počítáme jaká bude výplata, kolik dní máme do dovolené, vrásky. Dokonce my sami jsme vyjádřeni číslem – rodným. Jsme schopni investovat část svého majetku na jedno nebo více čísel v kasinu nebo ve sportce.

Praktické

Populární na Dům financí