Martin Málek (všechny články)

Investice přečtete do minuty

Index české burzy zažil v pondělí nejhorší propad ve své historii. Trhy ale nepadaly jen v ČR. Ani jedna z vyspělých zemí nekončila pondělní obchodní seanci v plusových číslech.

Stalo se přečtete do minuty

Ve Zlínském kraji se podle předsedy Regionální rady odborových svazů Zlínského kraje Jana Řezníka k úterní stávce připojí šedesát až sedmdesát procent všech odborářů. Připraveno mají odboráři hned několik variant protestu.

Úvěry a půjčky Zaměstnání čtení na 2 minuty

Hlavní město Praha nabízí řadu výhod: sídlo uprostřed obchodního dění, dostatečně vyvinutou infrastrukturu, velké množství absolventů vysokých škol a také přítomnost kvalifikované pracovní síly. Na druhou stranu jsou s působením v Praze spojeny vyšší výdaje – společnosti musí počítat s vyšším nájmem, adekvátní odměnou pro své zaměstnance či se svým každodenním provozem; pro jejich zaměstnance jsou to především náklady na bydlení a chod domácnosti. I přesto zde působí většina významných společností a do hlavního města neustále přichází za prací nejvíce lidí z celé republiky. Nejen oni musí řešit své bydlení, tedy otázku, která je v Praze poměrně nákladná a problematická.

čtení na 3 minuty

Základním problémem českého zdravotnictví jsou nedostatečné výdaje, které zaostávají za možnostmi naší ekonomiky. Zatímco HDP se v roce 2006 zvýšil o 7,6 %, tak výdaje na zdravotnictví stouply o pouhá 4,2 % a jejich podíl na HDP se propadl pod kritickou hranici 7 %.

Účty čtení na 2 minuty

Mobilní operátor T-Mobile a Komerční banka představili společně produkt na českém trhu kreditních karet: T-Mobile Bonus kartu. Tato novinka je určena pro tarifní zákazníky společnosti T-Mobile a je spojena s věrnostním programem T-Mobile Bonus. Kromě dalších výhod nabízí nejdelší bezúročné období na českém trhu.

Úvěry a půjčky čtení na 2 minuty

Hypoteční krize ve Spojených státech nabírá na obrátkách. Podle společnosti RealtyTrac, která sleduje americký trh s nemovitostmi, stále stoupá počet lidí, kteří přicházejí o své bydlení kvůli platební neschopnosti. Ve své zprávě uvádí, že počet bankami zabavených nemovitostí stoupl v březnu o 57 procent a vyvlastněný je tak celkově každý 538. dům.

čtení na 2 minuty

Světové burzovní indexy na historickém minimu. Asijský kapitálový trh nezadržitelně padá. Desetiprocentní propady hodnot akcií za jediný den. Nervozita, zdrženlivost a obavy na kapitálovém trhu… Takové titulky jsme mohli sledovat v nedávné historii ve všech zpravodajských médiích. Pojďme se společně podívat, jaké příčiny stojí za finančními problémy dnešního světa.

Stalo se přečtete do minuty

Koruna dnes dopoledne rozšiřuje své zisky a posiluje na 25,57 CZK/EUR. Jde opět o posunutí rekordní hodnoty. Ráno zveřejněný zahraniční obchod ČR dopadl podle očekávání a neměl tak na obchodování vliv.

Nakupování Realitní trh čtení na 3 minuty

Mnozí z nás jistě již v životě slyšeli rady našich rodičů, známých a přátel o tom, že nejlépe jsou peníze uloženy v nemovitostech. Jestliže se budeme o náš dům a byt starat a nenecháme ho zchátrat, můžeme počítat s ročním zhodnocením jejich ceny okolo 5%. Jak se máme ale postavit k situaci, když hodnota naší nemovitosti několik let po sobě vzroste až o 30 %? Není náhodou čas prodat naši nemovitost a realizovat markantní zisk? Pojďme se podívat na výhled co nás může v budoucnosti na trhu s nemovitostmi potkat.

Realitní trh Zaměstnání čtení na 2 minuty

V průměru 35 minut stráví každé ráno Češi v MHD, autobusu či autě. Každému šestému člověku navíc trvá průměrná cesta do práce nebo do školy déle než 50 minut. Pro 42 % Čechů je proto při výběru lokality pro nové bydlení důležitá doba, jakou jim denní dojíždění zabere. Vyplynulo to z výsledků výzkumu Hypoteční banky, jenž byl realizován v červnu letošního roku na reprezentativním souboru 749 lidí, kteří dojíždí do práce či do školy.

Praktické

Populární na Dům financí