Vše, co jste si vždycky chtěli koupit, ale nevěděli jste kolik to stojí.

štítky Cestování Nakupování čtení na 2 minuty

foto: Dům financí

Na světě existuje spousta krásných (a také velmi drahých) věcí, ale lidí, kteří jsou schopni si je koupit, již tolik není. Ostatní se alespoň rádi podívají, za co jsou boháči ochotni utratit pro nás nepředstavitelné sumy. Naštěstí jsou i jiné, mnohem lépe finančně dostupné, možnosti, jak si dopřát skutečný luxus nebo výjimečný zážitek. Na trhu se již nějakou dobu nacházejí společnosti, které se specializují na nabídku dostupných, ale kromobyčejných zážitků.

Nejprve se ale podívejme na to skutečně nejluxusnější z nejluxusnějších. Kdo z nás nemá mobilní telefon? Ale není mobil jako mobil. Například smartphone Ancort vyrobený slavným rakouským klenotníkem Peterem Alloisnem, který je vykládán diamanty, stojí „pouhých“ 1 300 000 amerických dolarů; avšak nedokáži si představit nikoho, kdo by se s tímto skvostem (viz. obrázková příloha) odvážil volat na veřejnosti.

Nebo takový hrad ve Francii s 29 ložnicemi a 189 hektary okolních pozemků za 26,5 mil dolarů. Pokud se chcete cítit jako středověký šlechtic a máte volných 26 mil dolarů neváhejte, jenom už v dnešních dobách nelze počítat s dostačující nevolnickou silou, což by trochu mohlo kazit tuto iluzi.

Pokud máte raději rychlá auta, jak se vám líbí toto Bugatti Veyron 16.4 za 1 milion dolarů; osmilitrový 16-W motor o síle 1001 koní, které je schopno jet rychlostí až 249 mil za hodinu?

Dále například exklusivní letadlo Bombardier Global Express XRS – $48 milionů. Soukromý ostrov v Thajsku Phuket – $23 milionů. Toto byla jen krátká ukázka, kolik mohou různé věci stát…

Teď se ale přesuňme z těchto nebeských výšin zpátky na zem. Jak již bylo řečeno, existují speciální firmy, které zprostředkovávají neobyčejné zážitky. Například pokud se chcete jednu hodinu proletět stíhačkou a nepotřebujete si ji hned koupit, stačí si připravit jen 30 000 Kč. A to již není v žádném případě nedostupné. Nebo projížďka v rallycrosové Škodě Octavii přijde na 16 000 Kč. Za patnáct tisíc korun se můžete vypravit potápět mezi žraloky u Edinburgu a za dvě stě tisíc se na takřka 20 dní vypravit na Antarktidu.

Jak je vidět, tato nabídka je již v korunách a tedy je dostupná i u nás. Takže pokud toužíte po něčem skutečně nevšedním a nemáte zrovna hluboko do kapsy, není co řešit. Je to také velmi dobrý námět na nevšední dárek pro vaše blízké.

Jakub Šenovský

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí