Axa – Winterthur

přečtete do minuty

foto: Dům financí

Jedna z nejvýznamnějších světových pojišťoven, která působí nejen v Evropě, ale i v Severní Americe a v Asii se stala na konci roku 2006 novým majitelem společnosti Winterthur, která zde působila již více než dvanáct let. Axa takto vstoupila na finanční trh v České a Slovenské republice. Významně ihned vzrostl počet klientů této pojišťovny.

Penzijní fond společnosti AXA je nyní jedním z největších u nás. Axa se chystá rozšířit a vylepšit své služby a produkty, které byly doposud nabízeny společností Winterthur. Pro příští rok má v plánu vstoupit i na trh neživotního pojištění. Hodlá se věnovat i problematice, která se netýká pouze pojištění. Plánuje například vstoupit na trh hypotečních úvěrů.

Velkou konkurenční výhodou zajisté je, že klienti penzijních fondů mají zdarma k dispozici informace o svém účtu prostřednictvím internetu, což je plánováno zavést i pro životní pojištění. Axa neustále zdokonaluje a vytváří služby pro své klienty.

Historie Axy sahá až do 18. století. Její současný název byl poprvé použit v roce 1985. Tato francouzská pojišťovna je druhou největší pojišťovnou na světě. Axa se zabývá nejen oblastmi života, zdraví a jinými druhy pojištění, ale i investičním managementem.

Bližší informace můžete najít na www.axa.cz

Markéta Nechvátalová

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí