Na povinném ručení musíte šetřit chytře

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Platba povinného ručení je jednou z položek, které se nevyhne žádná česká domácnost vlastnící automobil. Podle zákona je nezbytné platit ručení ke každému vozidlu provozovaném nebo stojícím na pozemní komunikaci. Češi se na této povinnosti pochopitelně snaží ušetřit.

Povinné ručení, též pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, se platí pro případy autonehody. Třetím osobám je z něj pak vypláceno odškodnění za újmy na zdraví a majetku. Spousta lidí si řekne, že to není až tak důležité, když se z něj vyplácí škoda ostatním osobám. Za třetí osoby jsou však považováni i vaši spolujezdci – rodina, přátelé. Z toho důvodu není dobré na pojištění šetřit na úkor kvality.

Šetřete chytře

Zařídit si pojištění odpovědnosti z provozu vozidla už dnes není vůbec složité. Povinné ručení online si objednáte za pár minut. Vyplníte pár údajů o vozidle, řidiči a je hotovo. Podmínky téměř nikdo nečte. A to je chyba.

Pojišťovny dávají kromě různé ceny také různé služby. Zajímat by vás měly především limit pojistného plnění a doplňkové služby. Je v ceně pojištění skel či řidiče ve vozidle? Zapůjčí vám v případě nehody náhradní automobil? Kolik peněz dostanete za trvalé následky při autonehodě? To všechno jsou aspekty, na nichž byste šetřit neměli. Rozhodně je lepší si trochu připlatit a v případě nehody být lépe finančně zajištěn.

Šetřit byste tedy měli jinak. Podívejte se na tipy pro povinné ručení a zjistíte, že ušetříte třeba sezonní variantou pojištění. Pokud málo jezdíte, nejspíš se vám vyplatí novinka od Allianz, v rámci níž platíte podle toho, kolik kilometrů ročně ujedete. A tak dále…

Jak jste již nejspíš pochopili, nejde jednoznačně říct, které povinné ručení je nejvýhodnější. Každému bude lépe vyhovovat něco jiného. Chcete-li zjistit, co vyhoví vašim potřebám, podívejte se na srovnání povinných ručení na TopSrovnání.cz. A nezapomeňte, že byste se neměli dívat pouze na cenu!

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí