Kde investovat? Co takhle investiční certifikáty!

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Investování je cestou, jak si splnit co nejvíce finančních přání. Jak však zajímavě zhodnotit úspory ve výši 100 tisíc Kč a více, když úrokové sazby na spořicích a termínovaných vkladech klesají? Stále oblíbenějším řešením jsou investiční certifikáty.

Vydavatel investičního certifikátu se zavazuje investorovi zaplatit dohodnutou částku ke sjednanému datu. Investiční certifikáty mají společné znaky s dluhopisy. Výhodou investičních certifikátů jsou pestré možnosti investování. Lze si vybrat průmyslové odvětví nebo komoditu. V případě nutnosti čerpání finančních prostředků lze investiční certifikáty prodat před vypršením sjednané lhůty za aktuální tržní cenu. Zpravidla se investiční certifikáty vypisují na dobu tří až pěti let. Výhodou investičních certifikátů je minimální riziko a možnost dosažení zajímavých zisků.

Investice jsou nutností

Všechny zodpovědné rodiny se starají o své finance. Důkladné finanční plánování a řízení financí je cestou, jak se lze finančně zajistit, např. na důchod. S dobrým finančním plánem je život příjemnější a pestřejší. Nejsnadnějším zdrojem příjmů je, když peníze pracují pro peníze. Zisk z investování přináší tolik oblíbený pasivní příjem. Investice do investičních certifikátů mohou přinést nadprůměrné zhodnocení, zejména při porovnání s termínovanými vklady nebo státními dluhopisy.

Není potřeba se vyznat na akciovém trhu

Do investičních certifikátů lze snadno investovat. Každý investor si může snadno vybrat investiční certifikát v závislosti na délce splatnosti a investičního profilu. Tento způsob investování je dostupný i běžným rodinám, není potřeba se orientovat na finančních trzích. Investor může investovat do sektoru, který se mu zdá perspektivní, případně se poradit s makléřem. Na rozdíl od peněz na termínovaném účtu nabízí zajímavější zhodnocení a v případě nutnosti je možné investiční certifikát rychle prodat, není potřeba dodržet výpovědní lhůtu jako v případě termínovaného vkladu. Na bankovních účtech není vhodné vázat zbytečně moc peněz.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí