Rychlou nebankovní půjčku můžete získat se splatností až 90 dnů, ovšem pouze u 1 společnosti

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Hledáte řešení krátkodobého nedostatku peněz mezi nebankovními půjčkami? Pojďte se s námi podívat, jaká je nabídka splatností těchto půjček. Peníze můžete získat až na 90 dnů, ovšem pouze u 1 společnosti.

Splatnosti rychlých nebankovních půjček se nedávno věnoval web www.finprehled.cz, z jehož dat nyní čerpáme. Podle Finprehled.cz nabízí většina poskytovatelů své rychlé nebankovní půjčky se splatností 30 dnů, přičemž se najdou i tací, kteří půjčují dokonce na kratší dobu.

Pokud tedy klienti těchto nebankovních společností potřebují finančně vypomoci na dobu delší jak 30 dnů, je nabídka velmi limitována (ze sledovaných 43 nebankovních společností poskytuje nebankovní půjčku na dobu delší jak 30 dnů pouze 10 firem).

Struktura maximálních splatností u nebankovních půjček

Počet dnů Počet poskytovatelů
10-14 1
15-19 1
20-24 5
25-29 7
30-34 20
35-39 2
45-49 6
85-90 1

Pozn. uvedená období zahrnují standardní nabídku splatností, bez prodloužení, o které klient zažádá v průběhu splatnosti půjčky (toto prodloužení je velmi často zpoplatněno)

Společností, která nabízí svoji rychlou nebankovní půjčku s nejdelší splatností je BB Finance Group (www.bbpujcka.cz), jež svým klientům půjčí až 10 000 Kč se splatností až 90 dnů (její klienti také mohou využít nabídky půjčky až 45 000 Kč se splatností až 12 měsíců.

Rychlá nebankovní půjčka má své výhody i nevýhody

Výhodou tak dlouhé splatnosti je, že klientům dává dostatečný prostor pro to, aby vyřešili svoji svízelnou finanční situaci. Jednat se může například o tyto situace:

- nemoc, kdy se zpozdí výplata dávky v pracovní neschopnosti

- úraz či nemoc s nákladným ošetřením, kdy pojišťovna vyplácí pojistné plnění až v době ukončení pracovní neschopnosti

- nezbytná investice, jejíž výši není možné splatit s 1 výplaty (při 90 denní splatnosti má klient možnost splatit své závazky z až 3 výplat)

Nevýhodou je na druhou stranu cena této půjčky, kdy RPSN šplhá do řádu stovek procent (na trhu se ovšem běžně setkáte s půjčkou s RPSN v řádu tisíců procent). Krátkodobou nebankovní půjčku je tedy vhodné využít jako doplňkový zdroj financování po přechodnou dobu.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí