Online burza

štítek Investice čtení na 2 minuty

foto: Dům financí

Co si asi většina lidí představí pod pojmem burza? Grafy? Akcie? Nebo třeba skupinku pokřikujících makléřů? Ano, toto všechno je součástí celku, kterým je burzovní obchodování. S postupujícím časem se burzovní trh vyvíjel a čím dál více se začal přibližovat obyčejným lidem.

Zpočátku bylo potřeba využívat služeb brokerů

, kteří vám požadovaný obchod zprostředkovali třeba jen po telefonu. Dodnes je to stále hodně používaný způsob obchodování, ale obrovský boom přišel s internetem, kdy skuteční brokeři začali být vytlačováni brokery elektronickými. S technologickým pokrokem se velké obchodní společnosti začali po vzoru Billa Gatese zabývat tím, jak obchodování co nejvíce přiblížit lidem, nejlépe jak ho dostat rovnou k nim domů. Z dnešního pohledu musím říct, že se jim to určitě povedlo.

Určitě leckomu z vás stávající plat či výdělek nestačí a poohlížíte se po něčem, kde se prosadit. V mnoha případech je to právě burza, o kterou se začnete více zajímat. Denně proteče burzovním obchodem 2,5 bilionu dolarů, tak proč také nezískat trochu z těchto peněz?

Začátek je opravdu jednoduchý.

Stačí vám počítač s internetem a malý obnos peněz. Jako vhodného obchodníka přes online obchody doporučuji GCI Financial. Tato firma je jedna z největších a její software je postaven na jednoduchosti a přehlednosti. Pro většinu takových firem taktéž platí, že své působiště mají v zemích daňových rájů. To znamená, že vaše těžce vydělané peníze nemusíte zdanit, což vždy potěší.

Pojďme si říci, jak se vůbec peníze na burze vydělávají.

Pro miliony lidí je denně hlavní myšlenkou obchodu levně nakoupit, pak draze prodat a z rozdílu těžit peníze. Vaším úkolem je tedy spekulovat o ceně – zda poroste nebo bude klesat, jiná varianta není. Pro ulehčení rozhodování vám pomáhají technické a fundamentální analýzy. Technická se zabývá rozborem grafů, porovnáváním vývojů v minulosti atd. Pokud si zvolíte fundamentální analýzu, budete se věnovat sbírání důležitých informací, které mohou ovlivnit právě vámi obchodovanou komoditu. Těmi jsou zprávy o různých neštěstích, prognózy vývoje firem atd. Postupem času si vy sami najdete co vám nejvíce vyhovuje a co vás dovede k ziskům. A aby vaše zisky byly co největší, používá se pro obchodování tzv. finanční páka – skvělý nástroj, kde za málo peněz nakoupíte několikanásobně větší množství surovin.

Pokud vás zajímá s čím vším

se dá obchodovat, odpověď je prostá: se vším. Pro přehlednost je výběr zúžen na nejobchodovanější instrumenty jako jsou akcie velkých firem, měnové páry a v neposlední řadě komodity jako ropa, zlato, platina.

Na závěr chci říci

, že vše je o lidech, stejně tak i burza. Abyste dokázali obstát, musíte se naučit ovládat svoje emoce a neustále se vzdělávat. Rozhodně to berte jako klasické podnikání, ve kterém rozhodujete sami za sebe, maximalizujete svoje zisky a minimalizujete svá rizika. Všem, kteří se rozhodnou pro tento zajímavý byznys, přeji hodně štěstí a hlavně hodně vydělaných peněz!

V případě, že byste chtěli zkusit štěstí v tomto oboru podnikání, je Vám Dům financí opět k dispozici…

Miroslav Konopásek

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí