Pojištění vozidel s 15% slevou

štítek Pojištění čtení na 4 minuty

foto: Dům financí

Znamená to, že například při komplexním pojištění zcela nového vozu Škoda Fabia Classic 1,2 HTP za 280 900 Kč, zahrnujícím povinné ručení i havarijní pojištění včetně odcizení, lze ušetřit až 1612 korun a při komplexním pojištění vozu Škoda Octavia Elegance 2,0 TDI, který nový přijde na 649 900 Kč, až 4556 korun. Výše ušetřené částky se liší podle místa bydliště majitele auta, stáří pojišťovaného vozu a dalších segmentačních kritérií, která motoristům zabezpečují, že za pojištění platí skutečně spravedlivou cenu.

„I doposud patřily sazby ČSOB Pojišťovny pro pojištění motorových vozidel k nejvýhodnějším na trhu, což se nyní po zavedení mimořádné patnáctiprocentní slevy ještě zvýraznilo,“ řekl ředitel odboru řízení produktů neživotního pojištění ČSOB Pojišťovny Jaroslav Král.

Sleva 15 procent platí pro všechny nově uzavřené pojistné smlouvy o pojištění MOBILITY s datem počátku pojištění od 9. 5. 2007 do 31. 7. 2007 a lze ji uplatnit jak na komplexní pojištění vozidla včetně široké škály doplňkových pojištění, tak na samotné povinné ručení či havarijní pojištění. Sleva se vztahuje na pojistné pro první rok trvání pojištění.

Příklad ceny pojištění po 15% slevě a výše úspory
Povinné ručení roční pojistné v Kč* Havarijní pojištění roční pojistné v Kč** Celkové pojistnév Kč*** Úspora v Kč****
Škoda Fabia Classic 1,2 HTP (280 900 Kč)
3 509 7 239 10 748 1 612
Škoda Octavia Elegance 2,0 TDI (649 900 Kč)
7 779 22 593 30 372 4 556

Vozidla jsou nová (2007), standardně zabezpečená, majitel bydlí v Pardubicích (v jednom ze 40 zvýhodněných okresů v povinném ručení), nepodniká. V cenách je zahrnuta sleva za roční četnost placení a jiné pojištění u ČSOB Pojišťovny.

  • *povinné ručení STANDARD s limitem pojistného plnění 24 mil. Kč pro škody na majetku a 44 mil. Kč pro škody na zdraví.V ceně není zahrnut bonus za bezeškodný průběh pojištění (až 35 %).
  • **kompletní havarijní pojištění (pro všechna rizika i odcizení) s 10% spoluúčastí. V ceně není zahrnut bonus za bezeškodný průběh (až 50 %).
  • ***součet pojistného za povinné ručení a havarijní pojištění|
  • ****výše úspory dosažené při 15% slevě (oproti dosavadním sazbám)

Co je pojištění vozidel MOBILITY

Tímto pojištěním lze v jediné smlouvě komplexně pojistit nové i používané dvoustopé motorové vozidlo s celkovou hmotností do 3,5 tuny (ostatní vozidla pouze na povinné ručení). Jeho základem je havarijní pojištění (kasko) a/nebo pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (povinné ručení). Tato dvě základní pojištění lze rozšířit o doplňková pojištění: pojištění odcizení vozidla, pojištění čelního skla, úrazové pojištění přepravovaných osob, pojištění zavazadel, pojištění nákladů na půjčovné a pojištění nadstandardních asistenčních služeb. Z kaskopojištění jsou kromě živelních škod hrazeny, v závislosti na sjednaném rozsahu pojištění, škody vzniklé střetem při dopravních nehodách či poškození způsobená vandaly. Havarijní pojištění ČSOB Pojišťovny je zvláště výhodné pro věrné klienty, protože jeho cena každý rok klesá spolu se stárnutím vozidla, a to až do 6 let stáří vozidla. Pojistné se snižuje také díky bonusu až o 50 % za pět let. Také povinné ručení ČSOB Pojišťovny patří k nejvýhodnějším na trhu, a to jak rozsahem pojištění, tak po cenové stránce. Cenově zvýhodněni jsou provozovatelé vozidel z 40 okresů s nižší nehodovostí (sleva 10 %), majitelé aut starších 10 let (sleva 20 %) a samozřejmostí je bonus za bezeškodný průběh pojištění (v roce 2007 až 35 %). Limity pojistných plnění za škody na zdraví i za škody na majetku a ušlém zisku jsou přitom vyšší, než určuje zákon, a klienti navíc obdrží zdarma pojištění osobních věcí a úrazové pojištění řidiče. V rámci pojištění MOBILITY lze získat slevy i za sjednání jiného druhu pojištění u ČSOB Pojišťovny (5 %) a za způsob placení pojistného (3 % při ročním placení).

Bezkonkurenční Premiant

ČSOB Pojišťovna zavedla letos v povinném ručení převratnou novinku – pojištění Mobility Premiant. Díky němu získali čeští motoristé vůbec poprvé možnost nechat si proplatit havarijní škodu na vlastním vozidle i ze svého povinného ručení. Zaviní-li řidič nehodu, pak nejenže ČSOB Pojišťovna uhradí vzniklou škodu poškozené osobě, ale navíc klientovi proplatí i havarijní škodu na jeho vlastním vozidle způsobenou střetem, nárazem či pádem, a to až do 5000 korun za rok! A to jak v případě, že nemá uzavřené samostatné havarijní pojištění, tak i tehdy, když už je má, ale uplatnění škody z něho by pro něj nemuselo být výhodné – například proto, že by přišel o dosažený bonus, nebo proto, že sjednaná spoluúčast převyšuje 5000 Kč. Navíc Premiant zahrnuje nejvyšší limity pojistného plnění: sto milionů korun za škody na zdraví i majetku.

Tiskové oddělení Dům financí

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí