Na co si dát pozor při výběru nebankovní půjčky

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Hodila by se Vám menší finanční výpomoc? Třeba k zaplacení nečekaného účtu nebo zálohy na letní dovolenou? Rychlým řešením může být nebankovní půjčka, ale pozor, jen od solidního poskytovatele.

Při sjednávání nebankovní půjčky sledujte zejména:

  • přehlednost smlouvy
  • sankce při nesplácení

Kromě toho, že si důkladně přečtete smluvní podmínky půjčky, ověřte firmu, od které si chcete půjčit,v obchodním rejstříku. Prohlédněte si její webové stránky, kde se zaměřte na kontaktní údaje, sídlo a klientský servis. Důležitý je také přehledný ceník, kalkulace půjček a uvedení údajů dle zákona o spotřebitelském úvěru – RPSN a úrokové sazby.

Dobrý poskytovatel také nepožaduje za půjčku žádné poplatky předem. Nemá důvod cokoliv tajit – podmínky a výši splátky vidíte na jeho webu okamžitě.

Inspirujte se srovnávacími testy nezávislých institucí

Výborným zdrojem informací jsou rovněž zákaznické recenze a nezávislé srovnávací testy nebankovních půjček.

Přední příčky v nich opakovaně obsazuje společnost Kouzelná půjčka. Na úvěr od ní nedosáhne každý, protože má na klienty poměrně náročné požadavky. Nemáte-li však problém s registry ani pravidelným příjmem, může Vám Kouzelná půjčka účinně pomoci. I jako nový zákazník si zde do 1 hodiny vypůjčíte až 10 000 Kča při opakovaných půjčkách dosáhnete až na 50 000 Kč se splatností až 90 dnů, což je na českém finančním trhu nadstandard.

Vše se obejde bez skrytých poplatků, papírové smlouvy či rozhodčí doložky (to znamená, že případné spory s klienty řeší nestranné soudy, nikoliv určený jednotlivec). Kouzelná půjčka nevyužívá žádné „predátorské praktiky“, takže se tu nesetkáte ani s ručením směnkou nebo zástavou.

Přejte si převod peněz na bankovní účet – i jako nový klient

Na trhu s nebankovními půjčkami není běžné ani to, že noví klienti získají peníze na svůj bankovní účet. Řada společností jim peníze zasílá výhradně poštovní poukázkou. To však není případ Kouzelné půjčky, která má navíc 10 bankovních účtů, aby mohla peníze doručit co nejrychleji a co největšímu počtu klientů.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí