Montované haly – alternativní a levné řešení skladových prostor

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Velké úspěšné i menší začínající společnosti působící napříč různými průmyslovými segmenty se neobejdou bez skladových prostor. Nicméně nemovitosti skladového charakteru jsou poměrně nákladnou záležitostí. Alternativním řešením jsou montované haly, které mají široké uplatnění. Využívají se ke skladování materiálu a výrobků, ke konání sportovních akcí, k zaparkování zemědělských vozidel, letadel a helikoptér.

Co si představit pod dvojslovním spojením „montované haly“? Ve své podstatě se jedná o pevnou konstrukci, která je obehnána světlo propustnou technickou textilií (o té si prozradíme více informací níže). Součástí haly je kvalitní systém odvětrávání, který pod střechou zajišťuje neustále čerstvý vzduch.

Máte-li specifické požadavky na barevný odstín kabátu montované skladové haly, bude vám vyhověno. Velmi často společnosti volí firemní barvy, ale není to podmínkou.

Prosvětlení montované haly

Zásadním problémem montovaných hal je nedostatek přirozeného světla. Před realizací montované haly je nezbytné si ujasnit, k čemu budete prostory využívat. Pokud se bude jednat primárně o sklad, potom je tmavší prostředí žádoucí. V takovém případě sáhnete po tmavším opláštění. Pokud má hala sloužit ke společenským účelům (sportovní akce, jízdárna), světlo by mělo přes textilii pronikat. Samozřejmostí je zajištění kompletního osvětlovacího systému, neboť například v zimním obdobím nastává tma již s příchodem páté hodiny večerní. A bez světelného zdroje nic neuděláte.

Různá provedení montované haly

Odlišnosti montovaných hal jsou především ve tvaru. Velké popularitě se těší obloukové haly, které jsou postaveny z obloukových rámů. Jednotlivé rámy jsou od sebe vzdálené dva a více metrů a jsou vzájemně propojené. Všechny ocelové prvky jsou ošetřeny povrchovou úpravou, která slibuje vysokou odolnost a dlouhou životnost.

Jak jsme již výše uvedli, konstrukce je opláštěná vysoce kvalitní technickou textilií, u které si můžete zvolit různé barevné provedení, přičemž u textilie se doporučuje barevný odstín pouze pro boční strany. A pro střechu se volí spíše bílá barva, přes kterou prochází více denního světla. Díky tomu během dne nemusíte využívat osvětlovací systém a tím ušetříte energii na osvětlení. Technická textilie se vyznačuje odolností vůči nepřízni počasí, mechanickému poškození a požáru.

Montáž takovéto haly je mnohem rychlejší a levnější než několikaměsíční stavba zděné budovy. V některých případech není nutné obstarávat ani stavební povolení. Ale o tom všem vás informuje dodavatel montovaných hal.

Montované haly a jejich výhody

Rychlá montáž a demontáž, výrazná finanční úspora při realizaci, minimální provozní náklady. Nemusíte čekat dlouhé měsíce na postavení nemovitosti, ani nemusíte platit vysoké nájemné. To jsou hlavní důvody, proč jsou montované haly tak žádané.

Montované haly jsou variabilní a kdykoliv jejich rozměry můžete zvětšit, respektive zmenšit. Haly svým účelům poslouží několik desetiletí.

Montované haly mají různorodé využití

Montované haly se nejhojněji využívají ke skladování materiálu a výrobků. Dle vašeho přání se dá do haly zabudovat odvětrávání, osvětlení či zateplení. Mezi další možnosti využití montovaných hal spadá:

  • hangáry
  • výrobní haly pro průmysl
  • garáže a parkovací plochy
  • jízdárny
  • sportovní haly
  • zemědělské haly

Kdo montované haly nabízí?

Rádi vám usnadníme hledání vhodného dodavatele. Dovolujeme si vám představit ryze českou společnost POLAK CZ, která českým firmám a podnikatelům nabízí montované haly na klíč.

Historie divize montované haly se začala psát již v roce 1999. Za dobu své existence si vybudovala pevné postavení na trhu a v současné době představuje významného dodavatele montovaných hal pro spoustu známých průmyslových a zemědělských společností. Ať už chcete halu využívat trvale či pouze dočasně, firma se postará o montáž i demontáž.

Společnost POLAK CZ využívá nejmodernější technologie, přičemž se podílí na inovací a vývoji nových metod. Jejím posláním je poskytnout svým klientům montované haly s perfektními vlastnostmi za rozumnou cenu.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí