Burza má podle Koblice nabídky na koupi

štítek Stalo se přečtete do minuty

Pražská burza prý dostala od evropských i světových burz řadu nabídek na koupi či sloučení, ale její akcionáři, kterými jsou hlavně tuzemští bankovní a nebankovní obchodníci, je odmítají. V diskusním pořadu Otázky Václava Moravce to v neděli řekl generální ředitel Burzy cenných papírů Praha Petr Koblic.

„Pražská burza je po čtyřech velice úspěšných a ziskových letech velmi bohatou a chtěnou nevěstou pro burzy nejen z regionu, ale ze světa,“ řekl Koblic. Akcionáři si podle něj buď myslí, že pražská burza může být ještě dražší v budoucnosti, nebo si věří, že to jejímu byznysu nepomůže.

„Až dospějí k jinému názoru, tak nevylučuji, že burza může být akcionáři prodána,“ uvedl Koblic. „Neviděl bych, že se to stane v následujících měsících. Může se to ale stát kdykoliv,“ dodal. Ocenění burz se podle něj vyvíjí s celým trhem; nejdražší byly loni na podzim.

Koblic v neděli rovněž řekl, že po letošní primární emisi akcií těžební společnosti NWR, již obdobně rozsáhlý úpis nelze očekávat. Mohou ale přijít emise v nižším objemu.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí