Štědrý den – 70 milionů SMS

přečtete do minuty

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Klasické vánoční pohlednice už vyšly z módy, lidé raději používají modernější způsoby, jak si popřát pěkné svátky. Ovšem musejí počítat s tím, že i na to jsou náklady někdy velice vysoké.

Je zajímavé, že lidé spíše používali na Štědrý den služby SMS a MMS, než aby svým přátelům zavolali. Volání v tento den totiž odpovídalo průměrnému volání v jiný kterýkoliv běžný den. Telefonních hovorů bylo podstatně méně, ale jejich délka se prodloužila. Nejvíce hovorů bylo zaznamenáno také kolem poledne a pak až po deváté večer. Počet hovorů z pevné sítě se pohyboval kolem 3,6 milionu.

Zajímavé je také to, kdy lidé posílali SMS a MMS – tento čas se totiž posunul do dopoledních hodin. Podle operátorů nastala komunikační špička kolem poledne. Nejvíce SMS zpráv bylo posláno mezi 11:00 a 12:00 – bylo to celkem 2,4 milionu SMS zpráv. Během nejzatíženější minuty odeslala SMS centra O2 41 738 zpráv. Celkem se za Štědrý den poslalo asi 70 milionů SMS a přibližně 290 000 MMS. Mobilním operátorům letos za tři čtvrtletí přibylo téměř půl milionu aktivních SIM karet. Počet mobilních telefonních čísel se tím zvýšil na 12,8 milionu, což odpovídá zhruba 124 číslům na 100 lidí.

Tiskové oddělení Dům financí

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí