T-Mobile zvýšil do října tržby o 4,5 pct

štítek Stalo se přečtete do minuty

Mobilní operátor T-Mobile zvýšil za tři čtvrtletí roku tržby o 4,5 procenta na 24,8 miliardy ko­run.

Celkový počet zákazníků se meziročně zvýšil o 3,5 procenta na 5,39 milionu, což bylo i nadále nejvíce na trhu. Firma to ve čtvrtek uvedla v tiskové zprávě.

K růstu tržeb podle finančního ředitele Otakara Krále přispělo zejména zvýšení počtu tarifních zákazníků a větší intenzita používání služeb operátora. Hrubý provozní zisk EBITDA vzrostl o 11,5 procenta na 12,2 miliardy ko­run.

Celkový nárůst počtu zákazníků se letos výrazně zpomalil. Zatímco loni za devět měsíců firmě přibylo 159.000 zákazníků, letos to bylo 120.000 klientů. Největší dynamiku vykázal segment tarifních zákazníků, který meziročně posílil o 16 na 2,47 milionu a představuje tak 46 procent celkové zákaznické základny.

Průměrný měsíční výnos na zákazníka se meziročně zvýšil o devět korun na 503 korun. Ve třetím čtvrtletí byl 519 Kč. Podíl zákazníků, kteří od operátora odešli, zůstal na 1,3 procenta měsíčně.

Konkurenční Telefónica O2 vykázala do září tržby z mobilních služeb o 3,7 procenta na 25,1 miliardy korun. Celkový počet zákazníků stoupl o 4,4 procenta na 5,187 milionu. Průměrný měsíční výnos na zákazníka se snížil o čtyři koruny na 519 Kč. Vodafone zatím svá čísla neoznámil.

Majoritu v T-Mobile ČR vlastní stejnojmenná německá dceřiná společnost Deutsche Telekomu. Zbývajících 38,2 procenta vlastní České radiokomunikace.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí