Mobilní operátoři chtějí žádat o licenci na mobilní televizi

štítek Stalo se přečtete do minuty

Mobilní operátoři T-Mobile, Vodafone a Telefónica O2 pracují na plánu na získání kmitočtů pro vysílání mobilní televize.

Informuje o tom deník E15 s tím, že dosud není jasné, kdy Český telekomunikační úřad (ČTÚ) tendr na mobilní televizi vypíše.

„Operátoři nyní dokončují dokumenty pro vytvoření dceřiné společnosti tak, aby se mohli ucházet o licenci na provozování vysílací sítě,“ řekl k záměrům tří operátorů ředitel služeb mobilních portálů T-Mobile Michal Němec. Firma, kterou by vlastnila Asociace provozovatelů mobilních sítí, dosud nemá jméno a není ani zapsána v obchodním rejstříku. Z plánu je vyloučen operátor U:fon, protože není členem asociace, píše deník.

Nově vzniklá společnost by měla provozovat multimediální síť, v níž by každý z operátorů poskytoval svým zákazníkům vlastní obsah v závislosti na dohodě s televizními stanicemi. „Jednáme o detailech, zda a jak se budeme střídat ve vedení, zda by naše dceřiná společnost měla vytvářet zisk a podobně,“ řekl deníku výkonný ředitel T-Mobile pro marketing Petr Dvořák.

Další z účastníků nechtějí tento plán příliš komentovat nebo uvádět podrobnosti. „Diskuse s našimi konkurenty ohledně provozu společné DVB-H sítě probíhají. Kdy a jakým způsobem se bude tato spolupráce institucionali­zovat, je předmětem jednání,“ řekl mluvčí Vodafonu Filip Hrubý.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí