Jednání o pozemcích blokujících dostavbu D11 budou pokračovat

štítek Stalo se přečtete do minuty

Jednání mezi státem a farmářkou Ludmilou Havránkovou, která vlastní přibližně deset hektarů pozemků na trase dálnice D11 před Hradcem Králové, budou pokračovat.

Farmářka, která odmítala vládní návrh, který ji nabízel deset hektarů orné půdy a až 48 milionů korun, je připravena dál vyjednávat. Novinářům to řekl hejtman hradeckého kraje Pavel Bradík, který dnešní schůzku zástupců ministerstev dopravy a zemědělství s Havránkovou svolal.

„Můžeme konstatovat, že jednání jsou velmi pozitivní a směřují k naplnění usnesení vlády,“ řekl Bradík. Podle něj existuje možnost, že stát najde s Havránkovou vzájemně výhodné řešení. „Dohodli jsme se, že nebudeme zveřejňovat podrobnosti toho řešení, kterému se budeme blížit,“ řekl Bradík.

Podle něj se všechny strany budou snažit dosáhnout dohody do listopadu, kdy by o celém problému měla jednat vláda. „Domnívám se, že více peněz to nebude, je v tom opravdu přání rodiny Havránkových hospodařit,“ řekl pouze Bradík.

Náměstek ministra dopravy Jiří Hodač dnes uvedl, že rychlost dostavby dálnice po získání potřebných pozemků závisí především na získání stavebního povolení. „Firma je vysoutěžena, realizace je možná do roku až roku a půl od vydání stavebního povolení,“ řekl Hodač. Farmářka dnes novinářům pouze řekla, že má z jednání dobrý pocit a dohoda je možná.

Zdroj: Finanční noviny

ČTK

Mohlo by vás také zajímat

Praktické

Populární na Dům financí