Spotřebiče vypověděly službu a vy nemáte na nové? Poradíme, jaká půjčka přijde vhod.

Komerční sdělení

foto: Pixabay, ilustrační fotografie

Přestala vám fungovat lednička zrovna v nejméně vhodnou dobu? Jestliže na koupi nového spotřebiče nemáte dostatek financí, ať už kvůli dalším nečekaným výdajům, nižším odměnám v práci nebo dlouhodobé nemoci, půjčete si na něj. Poradíme, jaká půjčka pro vás bude ta nejvhodnější.

Nemáte-li peněz nazbyt a chybí-li vám dostatečná finanční rezerva, pak nejen ledničku, ale i jakýkoliv jiný spotřebič můžete financovat různými typy úvěrů.

Nebankovní půjčky se přizpůsobí potřebám zákazníka

Máte obavy, že nebankovní půjčka nebude tou pravou? Bojíte se vysokých úroků, poplatků a sankcí? Díky novele zákona o spotřebitelském úvěru na úvěrovém trhu už působí jen ověřené nebankovní společnosti. Poznáte je tak, že mají platnou licenci od České národní banky. I přesto se ale nebankovní půjčky řadí mezi dražší úvěry. Na druhou stranu právě díky nim lze snadno získat malou půjčku na novou lednici, pračku nebo drobnou opravu automobilu. Nebankovní poskytovatelé vychází spotřebitelům vstříc, a tak jim nabízí různé typy půjček.

Chybí vám pár tisícovek před výplatouna novou pračku? Sjednejte si půjčku před výplatou. Nemáte bankovní účet a potřebujete peníze v hotovosti? Zažádejte o hotovostní půjčku. Bez ledničky se jen stěží obejdete v těchto letních dnech, bohužel ale nemáte nyní pravidelný příjem, který banky vyžadují? Sjednejte si půjčku bez dokládání příjmů.

Na nový spotřebič přijde vhod kontokorent a kreditka

S 5 000 Kč půjčkou na novou ledničku v bance moc nepochodíte. Spotřebitelský úvěr je obvykle nabízen od 10 000 až 20 000 Kč. Pakliže tedy nechcete jeden z dražších modelů spotřebičů, můžete zažádat například o kontokorent či kreditní kartu. Oba úvěrové produkty vám pomohou s nedostatkem financí a zároveň se díky nim nemusíte zadlužovat více, než je nutné.

- Kontokorent je doplňkem k běžnému účtu, i proto je vhodné o něj zažádat nejdříve u domovské banky. Díky kontokorentu můžete peníze na svém kontě přečerpat do mínusu.

- Kreditní karta je spojena s revolvingovým úvěrem, který můžete využívat stále dokola. Navíc splatíte-li půjčku v rámci bezúročného období, pak zaplatíte jen za správu kreditky.

Dlouhodobá půjčka vám pomůže s modernizací celé domácnosti

Lepí se vám smůla na paty a odešly vám na ráz dva či více spotřebičů? Jestliže jste si je pořídili v jednu dobu, pak se není čemu divit. Možná by už si vaše celá domácnost zasloužila po několika letech modernizaci. V tomto případě zapomeňte na malé půjčky od nebankovních poskytovatelů, konkorentní úvěr a kreditní kartu.

Raději volte dlouhodobé půjčky, které vám pomohou i s rozsáhlejší rekonstrukcí. Například na rekonstrukci bytového jádra lze využít úvěr ze stavebního spoření, dlouhodobou nebankovní půjčku nebo spotřebitelský úvěr s desetiletou dobou splatnosti.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí