PPC reklama: Efektivní investice do marketingu

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Podnikáte v určitém oboru? Pak zcela určitě víte, že základem prodeje vašeho zboží nebo služeb je kvalitní marketing. Bez reklamy to zkrátka nejde. Produkt se prostě musí dostat na oči veřejnosti. Právě z ní totiž pochází potenciální zákazníci, z nichž budete generovat zisk. V současné době jsou možnosti reklamy v podstatě bezbřehé. Propagovat ale zboží či služby mimo internet je vysoce neefektivní. Platit byste totiž měli jen za skutečné zákazníky. Slyšeli jste již o PPC reklamě? Že ne? Pak jste na správném místě. Protože si ji v následujících řádcích představíme.

PPC reklama a princip jejího fungování

Reklamy na internetu mohou mít různou podobu. PPC reklama je tou nejznámější. Jedná se o typ propagace, při němž platíte pouze za prokliky vedoucí na vaši internetovou prezentaci. Jako inzerent tedy investujete finanční prostředky maximálně efektivně. Ostatně samotná zkratka PPC znamená Pay per Click, tedy platbu za klik. U nás je nejznámější PPC reklama pro Google a Seznam. Oba dva vyhledávače jsou u nás nejoblíbenější a právě při vyhledávání najdete na prvních pozicích PPC reklamy firem.

Cílení na konkrétní zákazníky

Kvalitní kampaně musí cílit na přesnou skupinu uživatelů. To je třeba si uvědomit v momentu, kdy budete do PPC reklamy investovat své peníze. Proto se vyplatí zvolit profesionální firmu, která se postará o cílení na přesná klíčová slova a skupinu potenciálních zákazníků. Pokud například propagujete parfémy, je zapotřebí cílit na ženy a dívky. Naopak služby v oblasti prodeje aut je třeba mířit na muže.

Obraťte se na profesionály

Moderní PPC správa pro Google a Seznam musí být řešena specialisty. Výbornou volbou je společnost PPCprofits.cz. Ta se zaměřuje na PPC kampaně v několika reklamních systémech. Těmi nejznámějšími jsou Adwords, Sklik či Etarget. Spolehnout se můžete i na další služby typu real-time bidingu nebo reklamy na sociálních sítích.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí