Krátkodobé nebankovní půjčky: Jak je získat a pro koho jsou určené?

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

V Česku si každý rok půjčují peníze stovky tisíc lidí. Dá se říci, že jde doslova o národní sport. Není se čemu divit, jejich dostupnost je totiž poměrně vysoká. Mezi nejpopulárnější patří v posledních letech takzvané krátkodobé nebankovní půjčky.

Hlavní cílová skupina

U půjček a úvěrů s dobou splatnosti v řádech týdnů, maximálně měsíců platí, že jsou primárně vhodné pro lidi, kteří potřebují akutně pár tisíc korun na to, aby mohli včas financovat poplatky za bydlení, nákupy nových spotřebičů apod. S tím, že mají dostatečně vysoké příjmy na to, aby půjčku mohli během pár týdnů splatit. Velké úvěry jsou pro ně nepraktické, neboť je zavazují na příliš dlouhou dobu.

Podmínky získání krátkodobých půjček

Jak na nebankovní půjčky? V první řadě je samozřejmě nutné mít u sebe platný občanský průkaz, případně ještě druhý doklad totožnosti. Bez nich vám zkrátka nikdo peníze nepůjčí. Někdy poskytovatelé vyžadují také potvrzení o příjmu, což však není podmínkou. Dají se využít i půjčky bez potvrzení příjmu, zde je však obvykle vyšší riziko, tudíž musíte počítat i s vyšší úrokovou sazbou.

Moderní krátkodobé nebankovní půjčky se dají bez problémů vyřídit přes internet, případně při osobní návštěvě už jen stačí podepsat smlouvu. Peníze na základě sjednaného úvěru přijdou na váš osobní bankovní účet. I splácení pak probíhá bezhotovostní formou. Splátky jsou u krátkodobých úvěrů běžně jednorázové, protože nejde o tak vysoké částky, aby je bylo nutné rozdělit do více plateb.

Využít lze i půjčku na vyšší obnos peněz

Nebankovní společnosti kromě krátkodobých půjček poskytují i střednědobé a dlouhodobé úvěry. Jsou zpravidla srovnatelné s klasickými bankovními půjčkami. Jen s tím rozdílem, že většinou mají vyšší úrokovou sazbu a RPSN. Proto je lepší si nejprve zjistit všechny informace a vyhledat si půjčku, jež pro vás bude finančně nejvýhodnější.

Zdroj: asisteam.cz

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí