Jak vybrat tu pravou online půjčku? Mějte dokonalý přehled o konkurenci

Komerční sdělení

foto: Dům financí

Nechce se vám osobně na pobočku a rádi byste si sjednali online půjčku? Poradíme vám, jak vybrat tu nejlepší a jak ji snadno uzavřít z pohodlí domova. Online verze úvěru přináší i řadu výhod. Víte jakých?

Online půjčky táhnou. I přes prvotní skepse si je Češi velmi oblíbili. Fyzickou komunikaci s bankovním poradcem na pobočce spotřebitelé rádi vymění za soukromí svého domova.

Úspěšné vyřízení online úvěru trvá jen pár minut

Velkou výhodou online půjčkyje, že vás nikdo do ničeho netlačí. Je jen na vás, jak dlouho budete porovnávat nabídky s konkurencí, jak dlouho si budete číst smluvní podmínky a jak dlouho budete váhat nad podpisem smlouvy. Dostatek času na promyšlení je u vyřizování úvěru doslova k nezaplacení.

Pozitivem online půjček je jejich rychlost vyřízení. Bankovní i nebankovní poskytovatelé často slibují, že:

- vyplnit žádost o úvěr trvá jen pár minut,

- schválení úvěru trvá jen pár minut,

- převedení peněz na účet trvá jen pár minut.

Co ale do pár minut nemusí být, je podepsaná smlouva. Tu ještě stále u některých musíte zaslat po kurýrovi, poslat poštou, nebo zajít jí podepsat na pobočku. Jsou ale i takoví poskytovatelé, kteří nabízí úvěr bez fyzického podpisu.

Najdete-li pro vás výhodnou a levnou půjčku, pak si důkladně pročtěte podmínky týkající se podpisu smlouvy, ať nejste nemile překvapeni. Pokud není k úspěšnému vyřízení úvěru potřeba podpis, určitě se neobejdete bez skeneru. Zapotřebí je naskenovat a zaslat budoucímu věřiteli kopii občanského průkazu.

Před online porovnáním nabídek mějte o půjčce jasno

Při výběru půjčky na internetu může některým zájemcům chybět pomoc bankovního poradce, avšak máte-li jasno o základních parametrech úvěru, pak konečný výběr díky porovnání konkurenčních nabídek hravě zvládnete sami. Před výběrem online úvěru je vhodné vědět:

- o jaký typ půjčky máte zájem,

- jak vysokou sumu si chcete půjčit,

- kolik můžete měsíčně splácet.

Splátka pro vás bude na dlouhou dobu nezbytným nákladem, který by spolu s dalšími náklady měly vaše příjmy bez jakýchkoliv problémů pokrýt, a ještě by vám mělo zbýt na tvoření finanční rezervy.

Nabídky porovnávejte komplexně

Máte-li o online půjčce jasno, můžete se pustit do srovnání, díky kterému získáte dokonalý přehled o aktuální situaci na trhu půjček. Pokud navíc budete finanční produkty porovnávat online, pak ušetříte i drahocenný čas. K porovnání půjček na internetu můžete využít například portál Pujcka.co. A co byste měli porovnávat?

- Úrokovou sazbu,

- RPSN,

- dobu splatnosti,

- výši půjčky,

- spolehlivost poskytovatele.

Žádný z parametrů nepodceňujte, ani nepřeceňujte. Důležité je komplexní srovnání produktů. Pokud vás u jedné nabídky nadchne nízký úrok, nenechte se zlákat a zjistěte si i výši RPSN.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí