Proč se někteří řidiči spokojeně usmívají?

Komerční sdělení

foto: shutterstock.com, ilustrační fotografie

Znáte tajemství usměvavých řidičů? Prozradíme vám ho. Všichni mají sjednané havarijní pojištění. Vědí, že když se dostanou do problémů, jejich pojišťovna je nenechá na holičkách. Z jakého důvodu byste si měli také havarijní pojištění zařídit? A na co všechno myslet při jeho výběru?

Povinné pojištění chrání ostatní, ale co ochrání vás?

Odpověď na tuto otázku zní: Havarijní pojištění. Pokud trochu zapátráte a najdete skutečně dobré havarijní pojištění, nic vás už nerozhodí. Myslíte si, že se vás to netýká? Tak ruku na srdce, opravdu jste nikdy neztratili klíčky nebo nepíchli pneumatiku? A nikdy vám malý kamínek, který odletěl z kamionu, neťukl přední sklo? Tyto případy patří mezi nejčastěji řešené náhrady škody z havarijního pojištění, která může jít i do tisíců.

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Jasný důkaz toho, že se vám havarijní pojištění vozidla vyplatí, uvádí statistika – loni své havarijní pojištění využilo 350 000 řidičů. To není zrovna malé číslo, co říkáte? A věděli jste, že každých 40 minut v ČR ukradnou jedno auto? S havarijním pojištěním se už nikdy nemusíte obávat vykouknout z okna, jestli váš motorový miláček stále stojí na svém místě. Nemusíte se strachovat ani tehdy, když začnou padat kroupy nebo přijdou povodně. Ale jen v případě, že budete připraveni. Neváhejte a pusťte se do kalkulace havarijního pojištění ještě dnes.

Podle čeho si havarijní pojištění vybrat?

V první řadě si ujasněte, co vše očekáváte. Někteří lidé razí heslo: „Jedině nejlevnější havarijní pojištění je to nejlepší,” ale to není úplně chytrá strategie. Proč? Podívejte se na celý tento problém z více úhlů a odpovězte si na následující otázky:

● Na jaké situace se základní havarijní pojištění vztahuje?

● Jaké mám možnosti připojištění?

● Platí pojistka i v rámci Evropy?

● S jakými asistenčními službami mohu počítat?

● Jak vysoké bonusy získám za rok bez nehody?

Odpovědi na tyto otázky vám pomohou při správném výběru havarijního pojištění. A jeden tip na závěr: Pojišťovna ČSOB právě nabízí slevu 25 %, když si u ní sjednáte havarijní pojištění on-line. Tato akce platí pouze do 31. 10. 2016. Neotálejte a jezděte také s vítězným úsměvem na tváři.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí