Lze ušetřit na platbách za plyn a elektřinu? Rozhodně, ano!

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Značnou část rodinného rozpočtu pohltí výdaje za elektřinu a plyn. V součtu se nejedná o malou částku, takže by v zájmu každé domácnosti měla být snaha o její snížení. Jednak můžete na spotřebě šetřit a tolik neplýtvat, další možností je vybrat si výhodnějšího dodavatele. Změnit dodavatele těchto energií není nic složitého a velice příjemným doprovodným faktem je úspora několik tisíc ročně. Pojďme si ukázat konkrétní čísla a způsob, jak můžete ušetřit.

Na našem trhu je nespočet různých dodavatelů energií

Dodavatelé plynu a elektřiny mezi sebou vedou konkurenční boj. To může mít pozitivní důsledky i pro nás. Na našem energetickém trhu se nachází 380 dodavatelů s licencí na obchod s elektřinou a 200 na obchod s plynem a čím je konkurence vyšší, tím je veden větší tlak na ceny. Nicméně stále platíte více, než je nutné? I přesto, že je konkurence velká, mnozí dodavatelé elektřiny a plynu zdražují. Opakem je však společnost Global Energy, se kterou můžete ročně ušetřit až 25 % na plynu a 8% na elektřině. A to se rozhodně vyplatí!

Je Global Energy výhodnější!?

Jak už bylo řečeno, dodavatelů energií je opravdu mnoho a každý z nich má jiné ceny. Proto jsme se podívali, jak je tomu konkrétně. Ceny plynu a elektřiny jsme srovnali pomocí internetové kalkulačky, která nasměruje k tomu nejvýhodnějšímu dodavateli. Vyzkoušeli jsme kombinace pro dům, byt a různé regiony. Zjistili jsme, že nejlevněji tyto energie získáte opravdu od Global Energy.

Ukažme si pro představu příklad na modelových domácnostech:

U domácnosti žijící v Praze v bytě s průměrnou spotřebou plynu, který využívá na vaření, ohřev vody a topení vychází úspora 2 919 Kč.

Domácnost žijící na Severní Moravě v rodinném domě, jež má průměrnou spotřebu elektřiny, kterou využívá na svícení, vaření, ohřev vody a topení uspoří při přechodu ke Global Energy až 3 373 Kč ročně.

Jak přejít ke Global Energy?

Změnit dodavatele a přejít ke Global Energy není složité a je zcela zdarma. Vše lze provést prostřednictvím internetové stránky www.globalenergy.cz. Spočítáte a objednáte si změnu telefonicky nebo online. Poté vám budou zaslány domů formuláře k vyplnění. Smlouvu u vašeho současného dodavatele vypoví za vás. Informaci o průběhu změny dodavatele dostanete prostřednictvím SMS zprávy. Po uplynutí výpovědní lhůty se stáváte novým zákazníkem Global Energy a začínáte šetřit.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí