Teambuilding zlepší vztahy na pracovišti a zvýší produktivitu zaměstnanců

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Mezilidské vztahy na pracovišti hrají podstatnou roli ve výkonnosti zaměstnanců a tím i chodu celé firmy. Lidé, kteří spolu dobře vycházejí a umějí spolupracovat, podávají daleko lepší pracovní výsledky. Sestavit však kolektiv, který bude sám od sebe skvěle fungovat, je velmi složité. Existují ale možnosti, jak jednotlivce ve skupině stmelit. Společné zážitky a nutnost podílet se na týmových úkolech dokáže otevřít komunikaci a uvolnit atmosféru. Teambuilding je skutečně mocnou silou, jak zvýšit produktivitu své firmy.

Budování týmu zábavnou formou

Teamová spolupráce je nezbytným předpokladem k fungování celého firemního celku. Každý člověk je ale jiný a mnoho zaměstnanců má problém otevřít se cizím lidem. Záleží na zaměstnavateli, jakým způsobem k této věci přistoupí. Může nechat vše fungovat samospádem, ovšem výsledky v tomto případě nebudou nejspíš stoprocentní. Lepší je zaměřit se na team building a snažit se navodit co nejpříjemnější pracovní atmosféru svého týmu. Společné akce, kde kolegové zábavnou formou plní různé úkoly a učí se při nich společně komunikovat a fungovat jako tým, kolektiv velmi stmelí a vyvolají mezi zaměstnanci pocit sounáležitosti. Vyzkouší si tu teamovou spolupráci, kterou pak budou moci uplatnit v běžném pracovním procesu. Díky prohloubení vztahů mezi nimi se vybuduje pevný a stabilní tým, který bude následně hravě plnit své úkoly. Navíc je pro zaměstnance taková akce i jistou formou odměny, díky čemuž se zvýší i jejich pracovní motivace.

Plán akce přesně na míru

A jak takovou akci zorganizovat? S tím vám pomohou agentury, které se právě na tuto oblast zaměřují. Jednou z vedoucích teambuildingových agentur v Čechách je společnost NEWDAY, která má za sebou již 15 let zkušeností. V agentuře působí team 30 zkušených instruktorů, lektorů a manažerů, kteří se starají o zorganizování a chod akcí tak, aby byly pro zaměstnance a jejich vedení co nejvíce přínosné, ale také zábavné. Jak by takový team building mohl vypadat? Prakticky jakkoliv si přejete, může jít o akci na několik hodin i dnů. Programy je možné upravit na míru tak, aby vyhovovaly vašim představám a splnily očekávání. Na stránkách agentury NEWDAY najdete ohlasy od mnoha spokojených klientů. Zařaďte se mezi ně a jistě nebudete litovat.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí