Půjčit si bez dokládání příjmu? Jde to

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

Mnozí podobnou situaci jistě několikrát zažili. V dobré víře požádali o půjčku, trávili několik hodin papírováním, a v konečném výsledku jim bylo vše zamítnuto. Bohužel i to se na úvěrovém trhu stává, ale rozhodně neplatí, že by to muselo být nutně tradicí. Právě naopak. Tím řešením, které může fungovat, je samozřejmě půjčka bez doložení příjmu, která má svá jasně daná specifika, a její hlavní charakteristikou je, že je poskytována výhradně nebankovními společnostmi.

Jak je to s konkrétní částkou, kterou lze získat?

Rychlá půjčka, půjčka před výplatou, nebo mikropůjčka. To vše jsou názvy, které se k tomuto úvěrovému produktu vztahují. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, určitě je vhodné si ho lehce charakterizovat. A začít se hodí hned u finančního rozsahu, který je oproti běžným úvěrovým produktům lehce jiný.

Zatímco v bankách, nebo u hotovostních půjček lze žádat primárně o desetitisíce korun, v tomto případě je spodní hranice pouhá pětistovka. Výše úvěru však určitě nekončí na pár tisících, jelikož u řady společností lze dosáhnout i částky 12 000 Kč. Zde však záleží hlavně na konkrétních podmínkách. Je třeba brát v potaz například to, že ona nejvyšší výše může být dostupná pouze klientům, kteří v minulosti již stejnou půjčku měli, a je tak ověřena jejich bonita a schopnost splácet.

Splácení? Většinou jednorázové

Ohledně splátek takových půjček se jistě také hodí porovnání s běžným úvěrem. Zatímco ten je splácen měsíčními splátkami, v případě zmíněných půjček bez dokládání příjmu se konkrétní půjčená suma vrací jednorázově, a to v konkrétně zvoleném termínu. Ten máte často v rukou vy, jako žadatelé, a nejčastějšími termíny je lhůta od jednoho dne, do jednoho měsíce. Výjimkou ale nejsou ani společnosti, které vycházejí vstříc ještě s o pár dní delší dobou splatnosti.

Termín si lze i prodloužit

Stát se samozřejmě může cokoliv, a tak daní poskytovatelé vycházejí vstříc často i o něco více, a to možností daný termín prodloužit. Zde je však třeba podotknout, že se to neobejde bez předem stanoveného poplatku, splatného do několika dní.

Podle čeho vybrat tu správnou půjčku?

Jelikož aktuálně operuje na trhu hned několik desítek poskytovatelů, rozhodně se budou hodit rady, jak nenaletět a vybrat toho správného poskytovatele dané půjčky. V první řadě je třeba zaměřit se na základní charakteristiky, a to:

  • Dohledatelné informace o poskytovateli
  • Pozitivní reference na poskytovatele
  • Nízký úrok a případné poplatky
  • Rychlé vyřízení žádosti
  • Standardní a férové obchodní podmínky
  • Nezamlčované nebo nezkreslované informace

Tím tak získáme objektivní náhled na to, že námi vybraná společnost skutečně patří mezi ty správné, u kterých není žádost spojená s žádným rizikem.

Jak je to s rychlostí schválení?

Jelikož jsme zmínili i rychlé vyřízení žádosti, určitě je vhodné konkretizovat. Dnešní půjčky bez doložení příjmu totiž mohou být charakteristické i tím, že jsou vyřízeny do několika minut. Obecně jsou standardem lhůty do jedné hodiny.

Zde se však opět vyplatí připomenout, že někteří poskytovatelé vyžadují registrační poplatky pro ověření bankovních účtů. Zde se samozřejmě není čeho bát, jelikož poplatek je hlavně symbolický, a to korunový. Jeho negativem je však to, že celou žádost výrazně prodlouží. Spuštění schvalovacího procesu totiž proběhne poté, až je daná částka připsána. V případě páteční žádosti tak může dojít k schválení až v pondělních dopoledních hodinách.

Vyvarujte se složitých formulářů

Několik negativ vás však může potkat i u složitých formulářů. Zatímco některé společnosti nevyžadují nic jiného, než základní údaje z vašeho občanského průkazu + telefon a bankovní účet, jsou společnosti, kde je třeba uvádět i zaměstnání, zaměstnavatele, nebo orientační výši příjmu. Ačkoliv ten sice není žádnými potvrzeními ani dotazy ověřován, přece jenom to může být pro mnoho z nás nepříjemné. Zvláště, pokud nepracujeme, či příjem pobíráme bez smlouvy, na ruku.

Článek vznikl ve spolupráci s: pujckyprehledne.cz

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí