Podnikáte? Mějte v pořádku účetnictví, ale také své smlouvy

Komerční sdělení

foto: freeimages, ilustrační fotografie

S podnikáním může být spojena celá řada problémů, které se nevyhýbají jak začínajícím, tak samozřejmě také stálým podnikatelům. Už prvním problémem může být účetnictví jako takové. To se týká nejenom příjmů samotné firmy, ale i účtování DPH, nebo také mezd pro zaměstnance.

V tomto směru je vždy lepší, využijí-li se služby profesionálů. A jak ti sami říkají, zabezpečujeme mzdové účetnictví, které provedeme rychle, kvalitně a samozřejmě i bezchybně. A tím si daný podnikatel nejenom ušetří případné starosti, ale také ušetří mnoho času, který může věnovat třeba rozvoji právě svých podnikatelských aktivit. A díky tomu tak měsíc po měsíci vydělávat stále více a více.

Uzavírejte pouze ty správné smlouvy

I když máte účetnictví v pořádku, mohou nastat jiné problémy, a to třeba s vašimi obchodními partnery, nebo třeba s vašimi klienty. Dnešním velmi častým nešvarem je totiž to, že jenom málokdo má zájem na tom platit v čas, nebo platit vůbec. A mnohem lepší volbou, než běžné soudní jednání je stálý rozhodčí soud, který jedná mnohem rychleji, a tak vám pomůže vymoci peníze mnohem lépe. Zajímá-li vás o této možnosti další informace, najdete víc na webu. Dnes daného soudu využívá stále více podnikatelů, kteří tak do svých smluv zakomponují nutné rozhodčí doložky, které směřují k tomu, že daný spor bude řešený právě tímto způsobem, a nikoliv klasickou cestou.

Jak taková doložka vypadá?

Pokud i vy plánujete, že danou doložku do svých smluv uvedete, určitě je třeba dbát na to, aby byla právně opravdu bezchybně uvedena, jinak rozhodčí doložka nemusí být správná. V tomto směru se podívejte naznění doložky, a můžete ji tak využít i sami pro sebe. A jakmile v budoucnu nastane problém s neplatičem, nemusíte se bát toho, že by se vše táhlo třeba několik let. Vy totiž své peníze získáte velmi brzy – tedy na základě daného rozhodnutí, se kterým už lze jít za exekutorem.

Komerční sdělení

Praktické

Populární na Dům financí